- Fri Burma!

Over hele verden er det i dag demonstrasjoner til støtte for dem som kjemper for demokrati og frihet i Burma.

Burma
Foto: PAUL MILLER / AFP

- Jeg hilser alle demonstrantene og deler deres ønske om å sende en beskjed til burmeserne om at de blir støttet - og en fordømmelse av militærregimet, som kveler det burmesiske folks stemme, sa Storbritannias statsminister Gordon Brown i dag.

- Har ikke glemt dem

- Dette viser demokratiforkjemperne at verden ikke har glemt dem.

Brown fortalte samtidig at i Storbritannia vil komme med i overkant av 11,3 millioner kroner ekstra til humanitær bistand i Burma.

Også i Australia og i New Zealand samlet folk seg i gatene for å vise sin støtte til burmesernes kamp for demokrati. Mange hundre demonstranter samlet seg utenfor det berømte operahuset i Sydney, men rundt 1000 personer, noen av dem bærende på banner med påskriften "ikke mer blodsutgytelse", samlet seg i Melbourne.

Burma
Foto: PAUL MILLER / AFP

Utenfor Burmas ambassade

I Bangkok ropte menneskemengden "Fri Burma!" utenfor den burmesiske ambassaden og bar bilder av Burmas demokratiforkjemper Aung San Suu Kyi, som holdes i husarrest av militærjuntaen.

Også i flere delstater i USA og ved den burmesiske ambassaden i Moskva har det vært holdt støttemarkeringer tidligere denne uken.

Burma
Foto: Paul Sakuma / AP

SISTE NYTT

Siste nytt