NRK Meny
Normal

- Fingeren peker på Kongo

- Fingeren hans er på Den demokratiske republikken Kongo. Den er på provinsen Orientale der vi arresterte Moland og Joshua, som ikke bare har drept, men som kom på et hemmelig oppdrag.

bildebevis

Aktor i saken mot de to nordmennene som er tiltalt for drap i Kongo, fastholder at bildet av en militært kledd nordmann foran et kart av Afrika, er et viktig bevis i saken mot nordmennene.

Mannen på bildet, fotograf Rune Folkedal i Drammens Tidende, sier at det dreier seg om et tullefoto tatt i en helt annen sammenheng, og at han ikke kjenner de to nordmennene.

Les pgså: Norsk fotograf utpekt som oppdragsgiver

Les også: - Dette er latterleg

Aktor Blaise Buamulundu fikk i dag vite hvem som er på bildet, som viser Folkedal i en militær beret mens han peker på et kart over Afrika,

- Hvorfor har de ikke noen bilder av seg selv i sivile klær eller av andre sivile. Bare bilder av seg selv som soldater, spurte han.

- Det de har gjort her, er en militær operasjon og spionasje. De hadde militære ID-kort som viser at de er soldater, fremholdt aktor.

Han etterlyste en forklaring på hvorfor pressefotografen fra Drammen opptrer i militære klær på det omtalte bildet, og han festet seg ved at Folkedal står ved et Afrika-kart og peker på Kongo.

Fune Folkedal

Bildet av fotograf i Drammens Tidende Rune Folkedal som ble fremlagt som bevis i retten i Kongo.

Foto: Vatn, Vegar K. / SCANPIX

Når de ikke vil snakke, må vi tolke bilder

Aktor kritiserer dessuten at de to tiltalte har valgt å ikke si noe i retten.

- De vil ikke snakke. Hvis de hadde snakket, hadde vi kanskje kunne endret oppfatning. Siden de ikke vil snakke, kan vi tolke bilder, og la bildene snakke. Det er alt. Alle som vet hvordan loven fungerer, tenker det samme som meg. Vi jobber med en kriminalsak, og da er bevisene viktige. Uten bevis har vi ingen sak. Vi må bevise det vi sier, sa aktor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt