NRK Meny
Normal

- Fidel Castro er på bedringens vei

I sin første offisielle uttalelse siden Fidel Castro ble syk, sier broren Raul at Cubas leder er i ferd med å bli bedre.

 

Fidel Castro
Foto: Scanpix/AFP

I et intervju med kommunistpartiets avis Granma sier Raul at Fidel Castro (80) gradvis blir bedre etter forrige måneds mageoperasjon, og at utviklingen er tilfredsstillende. Fidels fysiske og mentale styrke har bidratt til hans tilfredsstillende og gradvise rekonvalesens, ifølge broren.

 

Raul understreker at myndighetene på Cuba har tatt alle forholdsregler for å unngå uroligheter. - Vi har iverksatt alle tiltak for å hindre ethvert forsøk på aggresjon. Landet har i sterk grad bevist sin selvstendighet, sier Fidels 75 år gamle bror.

Mobiliserte titusener

I forbindelse med operasjonen overtok Raul presidentfullmaktene 31. juli. Inntil i dag har han ikke uttalt seg offentlig, men nylig ble han avbildet da han sammen med Venezuelas president Hugo Chavez besøkte sin bror på sykehuset. Raul sa i dag at han mobiliserte titusener av reservister av frykt for en amerikansk invasjon i de avgjørende timene etter at Fidel ble syk.

- Sluttet opp om regjeringen

Fidel Castros sykdom og Raul Castros lave profil har skapt spekulasjoner om at Cuba står overfor et maktskifte. Raul hevder at folket har sluttet opp om regjeringen etter at broren ble syk.

- Dette har vært en klar demonstrasjon av folkets uslåelige samhold og revolusjonære samvittighet. Det er dette som er selve grunnpilarene i landet vårt, sa Raul til avisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt