NRK Meny
Normal

- Jackson-billettene blir refundert

Alle som har kjøpt billetter til Michael Jacksons konserter i London gjennom billettformidleren Viagogo får pengene tilbake.

Michael Jackson på hans siste pressekonferanse

Michael Jackson på pressekonferansen der han annonserte London-konsertene.

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Det hersket lenge full forvirring om hva som vill skje med de over èn million solgte billettene til Michael Jacksons planglagte turnè og konserter på O2 Arena i London.

LES: Hva skjer med billettene?

No forms, no fuss

Nå melder nettstedet til det amerikanske billettselskapet Viagogo at alle billettkjøp til Jacksons konserte gjort gjennom dem vil bli refundert. Fansen vil få pengene direkte tilbake på konto. De skal ikke behøve å skrive ut skjemaer eller noe annet.

De skriver at de vil kontakte hver billettkjøper innen rimelig tid.

Billettselskapet skriver også at de er dypt sjokkert over Michael Jacksons plutselige dødsfall. Og at deres tanker går til han familie, venner og fans.

Her er meldingen fra Viagogo:

«Everyone at viagogo is deeply shocked and saddened at the news that Michael Jackson has passed away. Our thoughts are with his family, friends and fans.

All Michael Jackson tickets purchased through viagogo will be refunded directly to fans. No forms, no fuss, just refunded. We will be in touch with everyone in due course».

Rett til å få pengene tilbake

Billettselskapet TicketMaster har solgt billetter til mange norske fans. De la for få dager siden ut ekstrabilletter til de første konsertene.

De har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelsen om hva som skjer med billettene.

- Alle som har kjøpt billett til konserten over nettet har rett til å få pengene tilbake som i et hevingsoppgjør, sier Thomas Nortvedt i Forbrukerrådet.

Han opplyser at det stort sett er sikre kjøpsforhold dersom kjøpet er gjort over nett og direkte fra arrangør.

Skulle startet om to uker

Konsertene skulle ha starter på O2 Arena ved Themsen i London om drøye to uker. Planen til Jackson var å holde 60 konserter, og alle de nær èn million billettene som var lagt ut til salg, var utsolgt.

Øvde til konsertene

Michael Jackson døde natt til i dag , norsk tid. Jackson ble i hentet av sykebil i sitt hjem og kjørt til sykehus i Los Angeles. Ved 0.30-tiden norsk tid bekreftet myndighetene at popstjernen var død.

Den verdenskjente, 50 år gamle sangeren var i full gang med å forberede seg til en serie avskjedskonserter i London i august og september, med ekstrakonserter satt opp i januar og februar neste år. Prøvene har allerede pågått i to måneder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt