NRK Meny
Normal

- Egentlig er hun ikke død...

Det finnes utallige konspirasjonsteorier om hva som egentlig skjedde da prinsessen av Wales døde for ti år siden.

Diana
Foto: Scanpix/AP

"Prinsesse Diana av Wales døde i ei bilulukke i Paris søndag morgon. (...) Ulukka hende då bilen til Diana og venen hennar, Dodi al-Fayed vart forfølgd av pressefotografar..."

Det er den offisielle versjonen om hva som skjedde da prinsesse Diana døde etter en ulykke i en tunell i Paris 31. august 2007.

Men egentlig...

Samtidig verserer utallige teorier om hva som egentlig skjedde. Her er noen utdrag:

Elvis Presley

På en øde øy med Elvis?

Foto: AP

Egentlig på en øde ø...

I virkeligheten er Diana slett ikke død, men var bare utmattet av pressejag - og iscenesatte derfor ulykken i Paris. deretter stakk hun av til en øde øy for å leve i fred med sin utkårede, Dodi Fayed.

Hun er i så fall i godt selskap med Elvis Presley og Marillon Monroe - med mindre de har funnet seg andre øde øyer.

Sammensvergelse

Ulykken var ingen tilfeldighet, men skyldtes en sammensvergelse. Blant andre Dodi Fayeds far, den egyptiske milliardæren Mohamed al-Fayed, mener dette kan være sannheten. Etter skilsmissen fra prins Charles skal Diana blant annet ha sagt at den britiske kongefamilien nå betraktet henne som et problem og en belastning noen måtte ta seg av. Den britiske etterretningen - MI6 - var involvert.

Årelange undersøkelser har ikke bekreftet teorien.

Det er også kommet frem at amerikanske CIA var involvert i hennes død, i tillegg til Mossad. Til og med våpenindustrien har fått skylda fordi Diana var engasjert i kampen mot landminer.
Diana ble egentlig slått i hjel av forkledte agenter i ambulansen på vei til sykehuset. Er det blitt hevdet.

Det er også stilt spørsmål ved hvorfor det tok en time og 43 minutter før den døende prinsesse Diana kom til sykehuset. Til sammenlikning var Kennedy på plass etter fem minutter - riktig nok i bilen der han ble skutt.

Blitz-blendet og gravid

Sjåføren, Henri Paul, var slett ikke beruset, men ble blendet av en blitz fra en paparazzi-fotograf. Blodprøvene som viste at han var påvirket, var blitt forbyttet med andre.

Diana var også gravid med Dodi Fayed, noe som var helt uakseptabelt for den britiske kongefamilien. Deretter tok "noen" affære - nok en sammensvergelses-teori.

- Ikke noen ulykke

Britene jevnt over er sterkt i tvil om hvorvidt krasjet faktisk var en ulykke. En meningsmåling fra desember 2006 viser at 30 prosent av britene tviler på dette. I tillegg kommer nesten like mange som erklærte seg usikre.

Som en venninne av Diana sa: - Folk finner det fullstendig uakseptabelt at en så ekstraordinær kvinne kunne få en så ordinær død som en bilulykke.

Se video: Eventyr-bryllupet
Se video: Folkets prinsesse
Se video: Dianas skilsmisse
Se video: De siste bildene av Diana
Se video: Dianas grav
Se video: Dianas liv
Se video: Minnekonsert for Diana på Wembley

Prinsesse Diana blir alvorlig såret i en bilulykke og dør kort etter av skadene.

Prinsesse Diana fikk alvorlige skader i brystet i bilulykken og døde fire timer senere.

Foto: JACK GUEZ / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt