- Clegg må bestemme seg

De konservatives leder David Cameron krever nå at Nick Clegg bestemmer seg, samtidig som mer formelle samtaler mellom Liberaldemokratene og Labour har startet.

Video Cameron: - Clegg må bestemme seg

De konservatives leder David Cameron krever at Liberaldemokratene bestemmer seg for hvem de vil støtte.

Det er fremdeles usikkert hva som faktisk vil komme ut av samtalene mellom de to partiene, og Cameron har oppfordret Liberaldemokratenes leder Nick Clegg om å komme fram til «den riktige beslutningen», skriver Sky News.

– Jeg har lagt fram et veldig omfattende, veldig åpent og veldig rimelig tilbud til Liberaldemokratene for å få til en stabil regjering, sa Cameron til Sky News tirsdag.

Nekter å si noe

Nick Clegg selv nekter å si noe om det vil komme en avklaring på hvem partiet hans vil støtte i dag.

– Samtalene mellom de politiske partiene har nå nådd en kritisk og avsluttende fase. Jeg er like utålmodig som alle andre om å få til en eller annen løsning, sa han.

Toryene, som lenge trodde veien lå åpen for en avtale med Liberaldemokratene, ble både overrasket og irritert over det de kaller deres krumspring og ubesluttsomhet.

Mandag kunngjorde statsminister Gordon Brown at han trekker seg som leder for Labour til høsten.

Irriterer seg

Mens røster i Det konservative parti mener Clegg og hans mannskaper er «gjerrige», er det også flere i Labour som irriterer seg, skriver NTB.

– Kan vi stole på Liberaldemokratene, spør tidligere innenriksminister David Blunkett ifølge avisen Telegraph. Han mener de oppfører seg som «skjøger» som springer fra den ene til den andre.

Blunkett mener Labour ikke bør inngå avtale med de liberale, og mener det vil være bedre for partiet å være i opposisjon enn i en regjering som fungerer dårlig.

Valgreformer

Valgets jokere vil fortsette forhandlingene for fullt tirsdag, både med Labour og med de konservative. Et av de viktigste stridsspørsmålene er LibDems krav om valgreformer.

Både Labour og de konservative har tidligere avvist slike reformer. Men etter at Clegg åpnet døren for forhandlinger med Labour, sa toryene at de er villige til å holde folkeavstemning om saken. Et lignende tilbud har også Labour kommet med.

Liberaldemokratenes leder Nick Clegg.

Liberaldemokratenes leder Nick Clegg nekter å si om partiet hans kommer til en beslutning i dag.

Foto: BEN STANSALL / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt