NRK Meny
Normal

- Blir ikke flere europeiske soldater

Den svenske utenriksministeren Carl Bildt melder fra Kabul at han ikke venter endring i antall europeiske soldater i Afghanistan. Dette på tross av at USA vurderer å sende flere soldater - og ønsker det samme fra sine allierte.

Carl Bildt
Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS

Noen EU land kommer nok til å øke antall mens andre reduserer antall soldater. Dermed vil anttallet på 35 000 soldater grovt sett holde seg, mener Bildt.

Bildt i Kabul

Sveriges utenriksminister Carl Bildt er på besøk i Kabul i Afghanistan. Bildt har møtt møte president Hamid Karzai og skal møte tidligere presidentkandidat Abdullah Abdullah.

- Besøket mitt er en oppfølging av handlingsplanen for Afghanistan som vi har lagt fram for EU, og som vi nå steg for steg må begynne å omsette i virkelighet, sier Bildt.

Karzai ble erklært som gjenvalgt president etter at Abdullah trakk seg fra andre valgomgang og denne ble avlyst.

Understreker tydelig dialog

Bildt understreker viktigheten av at EU innleder en «veldig åpen og tydelig dialog» med den afghanske regjeringen om hvordan de vanskelige forholdene i Afghanistan skal forbedres.

Sverige som for tiden holder presidentskapet i EU er den første som sender en topp-politiker til Afghanistan etter at Karzai er erklært valgvinner. Karzai fortsetter som president på tross av at en FN-støttet undersøkelse fant mer enn en fjerdedel av stemmene for falske.

Afghanistan
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt