Normal

Over 5500 ble drept i august i Syria

Ifølge en syrisk aktivistgruppe var august den blodigste måneden hittil i borgerkrigen i Syria.

SYRIA-CRISIS/ Free Syrian Army fighters run for cover after Syrian forces fired a mortar in the El Amreeyeh neighborhood

Syriske opprørssoldater løper i dekning etter at regjeringsstyrker har avfyrt en granat i Aleppo.

Foto: Youssef Boudlal / Reuters/NTB Scanpix

I de siste månedene har volden eskalert i borgerkrigsherjede Syria. Regjeringen har satt inn flyvåpen i kampen mot de væpnede opprørerne, og har bombet mål med både fly og helikopter.

Ifølge den London-baserte aktivistgruppen, Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), har august vært den verste måneden i løpet av den 17 måneder lange borgerkrigen, melder nyhetsbyrået Ap.

Den pågående borgerkrigen, som startet som et opprør mot regimet til president Bashar al-Assad i mars i fjor, tok livet av minst 5540 mennesker i forrige måned, ifølge SOHR.

– Over 4000 sivile drept

4114 av de drepte var sivile, 105 var opprørssoldater mens 1221 var regjeringssoldater, ifølge SOHR, som sier den har et stort nettverk av aktivister over hele Syria.

Aktivistgruppen påstår at i overkant av 26.200 mennesker er drept siden opprøret startet. Men det er vanskelig å få bekreftet om disse tallene er riktige, da det er strenge restriksjoner for utenlandske medier i Syria.

Ifølge FN har om lag 18.000 mennesker mistet livet i borgerkrigen, skriver NTB.

Soldat fra Den frie syriske hæren

En soldat fra Den frie syriske hæren gjemmer seg her mens kampene raser videre i Aleppo.

Foto: Reuters/NTB Scanpix

Ber om flyforbud over Syria

– Vi kjemper en regional og global krig, sier Syrias president Bashar al-Assad i ferskt TV-intervju.

Assad og regimet hans er støttet av Russland, det sjiamuslimske prestestyret i Iran og Hizbollah-bevegelsen i Libanon. De har mistet kontrollen over nordlige, østlige og sørlige områder i Syria.

Derfor forsøker regimet å knekke opprøret ved hjelp av flyangrep, og syriske aktivister ber verdenssamfunnet om å innføre et flyforbud over Syria.

Ifølge ulike kilder har mellom 24.495 og 32.895 mennesker blitt drept i konflikten i Syria. Over 30 000 kan ha blitt arrestert.

Rundt to millioner mennesker er hjemløse i landet, ifølge Røde Halvmåne i Syria.

Flyktningleiren Zaatari i Mafraq, Jordan

En syrisk kvinne med et spedbarn har vasket tøy i flyktningleiren Zaatari i Mafraq, Jordan. Det er i dag 177.000 syriske flyktninger i Jordan, og stadig flere strømmer over grensen. I alt er 1,2 millioner mennesker drevet på flukt på grunn av krigen i Syria, ifølge FNs tall.

Foto: Mohammad Hannon / Ap

Kampene raser videre

Samtidig fortsetter kampene å rase videre i Syria.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights ble i alt 168 mennesker drept søndag, deriblant 110 sivile syrere, 32 soldater og 26 opprørskrigere.

Representanter for opprørerne har meldt minst 103 drepte i Syria. Disse tallene inkluderer angivelig drapene på 35 personer i Al Fan i Hama-provinsen.

Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA meldte om sammenstøt mellom regjeringsstyrker og «bevæpnede terrorgrupper» i dette området.

Tallene er imidlertid ikke bekreftet av uavhengige kilder.

To bomber i Damaskus

Statlig fjernsyn i Syria meldte søndag at to bomber hadde eksplodert i nærheten av sikkerhetstjenestens bygg i sentrum av hovedstaden Damaskus.

Fire mennesker skal ha blitt såret i angrepet, som ifølge fjernsynskanalen skjedde i Al-Mehdi-gaten i Abu Remmaneh-distriktet.

I området ligger flere av bygningene tilhørende sikkerhetstjenesten i landet, i tillegg til visepresident Faruq al-Sharas kontorer. Abu Remmaneh er et velstående strøk i hjertet av Damaskus, og flere ambassader holder til her.

Eksplosjon nær Syrias sikkerhetstjeneste

Minst 15 mennesker ble søndag drept da en bilbombe eksploderte i nærheten av en moské i utkanten av Damaskus. Dette bildet er fra et bombeangrep ved sikkerhetstjenesten i sentrum kort tid etter at bilbomben gikk av. Her ble fire mennesker skadet.

Foto: SANA / Reuters

Bilbombe ved moské

Syriske medier meldte kort tid før bombeangrepene at minst 15 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte i nærheten av en moské i utkanten av den syriske hovedstaden

– Et Suzuki-kjøretøy ladet med eksplosiver, parkert av en væpnet terroristgruppe i nærheten av Muaz Bin Jabal-moskeen, eksploderte lørdag kveld i Sbeneh-området i provinsen Damaskus, melder den statseide avisen Tishrin.

Ifølge avisen skjedde eksplosjonen like ved en palestinsk flyktningleir.

– Intensiteten av eksplosjonen sprengte likene til martyrene i biter, skriver Tishrin.

Ifølge aktivister skal den syriske hæren samtidig ha stormet urolige områder i hovedstaden. Bombardementet har også fortsatt andre steder i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt