NRK Meny
Normal

- Ape, slange, slakter

Regjeringspolitikere i Libanon sparte ikke på kruttet da de fordømte Syrias president som de tror kan ha stått bak drapet på Rafik Hariri.

Druser-lederen Walid Jumblatt
Foto: BEN CURTIS / AP

Rundt 300.000 mennesker deltok i en massemønstring i Beirut for å ære tidligere statsminister Rafik Hariri og vise støtte til Libanons anti-syriske regjering.

Mønstringen fant sted på toårsdagen for drapet på Hariri, men var også en støtte til Libanons hardt pressede regjering og en protest mot syrisk innblanding i Libanon.

Rafik Hariri og sønnen Saad Hariri
Foto: BEN CURTIS / AP

 Det kom ikke til politiske opptøyer, som fryktet, men opposisjonen, med Hizbollah i spissen, krevde at den antisyriske regjeringen går av og erstattes av en nasjonal samlingsregjering, etterfulgt av snarlige nyvalg.

Og i ildfulle taler fordømte regjeringspolitikerne Syria, som de beskylder for å stå bak drapet på Hariri i 2005 og senere drap på andre antisyriske politikere i Libanon.

Druserlederen Walid Jumblatt beskrev Syrias president Bashar al-Assad som "en ape, en slange og en slakter".

– Vi vil ikke kapitulere for terrorisme, sprengladninger eller totalitære partier, syriske eller ikke-syriske, tordnet Jumblatt.

 

Rafik Hariri
Foto: STR / AP

Politi og piggtråd

Sikkerhetsstyrker var utplassert for å hindre voldelige sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringen under onsdagens demonstrasjon. Politiet hadde også satt opp piggtrådsperringer og barrikader flere steder i Beirut i forsøk på å holde regjeringstro demonstranter unna opposisjonsaktivister, som i flere uker har vært på plass like ved for å demonstrere mot regjeringen.

Sikkerhetstiltakene var ekstra strenge etter at bomber tirsdag rammet to busser og drepte tre mennesker i et kristent område nordøst for Beirut

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt