- Abdulhak oppsøkte advokat

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, dukket i dag opp i Jemen, melder Daily Telegraph.

Farouk Abdulhak

Den 21 år gamle studenten har vært etterlyst siden sist helg, da den norske studenten Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London.

Advokaten Mohammad Mahdi Baqwali sier til den engelske avisen at Abdulhak oppsøkte kontoret hans i Jemens hovedstad Sana'a.

- Han sa han var veldig sint på grunn av alt som var skrevet om ham i media. Han viste meg noen artikler som han hadde printet ut fra internett, og jeg sa jeg var forberedt på å representere ham som advokat, sier Baqwali.

Advokaten sier det er første gang han har møtt Abdulhak, selv om han kjenner faren, en av Jemens rikeste menn.

- Rådet jeg ga ham var at inntil nå har de ingen sak, så jeg ba ham om å forbli taus. Vi ble enige om en fullmakt som han signerte og jeg stemplet, sier Baqwali.

Det er fortsatt uklart hvordan 21-åringen stiller seg til saken der mange beviser peker mot ham.

- Et positivt steg

David Wilson, som er talsmann for Abdulhaks far Shaher, kan ikke bekrefte at møtet har funnet sted.

- Alt jeg kan bekrefte er det jeg har lest i media som alle andre. Men hvis dette stemmer, er det et veldig positivt steg, sier Wilson til NRK.

Wilson avkrefter samtidig at Shaher har har hatt kontakt med sønnen siden han kom tilbake til Jemen.

- Han har ikke hatt kontakt med ham siden hendelsen. Men gjennom media har han forsøkt å overtale sønnen sin til å oppsøke myndighetene og hjelpe til med etterforskningen, sier Wilson.

Ingen utleveringsavtale

Martine Vik Magnussen

Martine Vik Magnussen.

Foto: Privat

Farouk Abdulhak ble sist sett sammen med Vik Magnussen på vei hjem fra nattklubben Maddox i London natt til fredag 14.mars. Søndag fant britisk politi den norske studenten drept i kjelleren i bygården der Abdulhak leier en leilighet.

Les: - Hun var en sprudlende jente

Britisk politi karakteriserer ham som et sentralt vitne i saken, men har fram til i dag ikke klart å finne ut hvor han oppholder seg. I går ble det kjent at privatflyet til Abdulhaks far var i Bergen da han skulle ha flyktet fra Storbritannia.

Les: - Etterlystes far var i Bergen

Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia, noe som gjør etterforskningen ekstra vanskelig.

Les også: - 21-åring vil ikke bli utlevert

SISTE NYTT

Siste nytt