- 75.000 barn dør under G8-møtet

I år må G8-lederne vise at de er forpliktet til å redde barnas liv, sier leder av Redd Barna-kampanje.

Sult i Etiopia
Foto: Kruhaug, Nils- Inge / SCANPIX

I morgen samler G8-landene seg i fjellbyen L’Aquila i Italia. Frem til fredag skal de diskutere krisen i verdensøkonomien, klimadebatten, sikkerhetspolitikk og utviklingshjelp.

- Skandaløst

Men i tre dagene møtet varer, vil mer enn 75.000 barn dø, mener Adrian Lovett, leder av Redd Barna-kampanjen ”Sett alltid barna først!”.

– Det er skandaløst at 9.2 millioner barn dør hvert år i 2009, sier han.

– Tidligere G8-ledere har lovet ting de ofte ikke har holdt. I år må de vise at de er engasjert i å redde barnas liv med å doble medisinsk hjelp til mødre og nyfødte, sier Lovett.

Når ikke FN-målene

Hjelpeorganisasjonen har bedt om bidrag på til sammen syv billioner dollar året, innen 2012, men i dag får de bare halvparten.

Ifølge Lovett kan man ikke på dagens nivå fullføre FNs hundreårsmål om å redusere barnedødeligheten med to tredjedeler innen 2015.

Dette målet kan ikke nås før 2045.

– Ganske enkelt, hver dollar G8-landene holder tilbake, betyr at nok et barns liv er truet og flere barn vil dø, sier Lovett.

Vil øke matsikkerheten

Dagen før Berlusconi tar imot de sju andre G8-lederne i byen L’Aquila avslørte han at G8 skal bruke mye penger på å bedre matsikkerheten for verdens fattige.

– Vi håper å få godkjent et initiativ for økt matsikkerhet. Vi vil vi bruke mellom 10 og 15 milliarder dollar på folk som lider av hungersnød, sier han.

Den italienske statslederen vil at matinitiativet skal kalles «L’Aquila Food Security Initiative», oppkalt etter vertsbyen for G8-møtet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt