NRK Meny
Normal

- 70, ikke 19 er drept

Abdul Rashid Ghazi i Den røde moské i Islamabad hevder at minst 70 av studentene hans er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker i dag.

 

 

Abdul Rashid Ghazi
Foto: AAMIR QURESHI / AFP

Den øverste religiøse lederen har sammen med flere hundre radikale studenter og militante islamister forskanset seg inne i moskeen i den pakistanske hovedstaden.

Den røde moské

Den røde moské, Lal Masjid i Islamabad.

Foto: MIAN KHURSHEED / REUTERS

Islamistiske medlemmer av nasjonalforsamlingen har forsøkt å få til et møte med Ghazi i dag, men etter nye kraftige eksplosjoner inne i moskeen har det ikke latt seg gjøre.

Pakistanske myndigheter har tidligere sagt at til sammen 19 mennesker er drept i flere dager med uro rundt Den røde moské.

Fikk telefon fra attentatmannen

- En fremmed mann ringte og sa det var han som skjøt mot Musharrafs fly, sier Ghazi, imamen som leder opprøret i Den røde moské.

Nå mistenker myndighetene at de religiøse studentene som har forskanset seg i moskeen i Islamabad, hadde planlagt å drepe presidenten.

- Jeg fikk en telefon fra en ukjent mann. Han sa gratulere, herr Ghazi. Jeg spurte om hva som hadde skjedd, han svarte: Jeg skjøt mot Musharrafs fly for kort tid siden, sier Ghazi, imamen som leder opprøret i Den røde moské i Islamabad, på telefon til AFP.

Pakistans president, Pervez Musharraf

Pakistans president, Pervez Musharraf.

Foto: Pakistan's Press Information Dep. / AP

Myndighetene etterforsker

Pakistanske myndigheter etterforsker om det er en sammenheng mellom kampene ved Den røde moské og skuddene som ble avfyrt mot president Pervez Musharrafs fly i går.

Det ble skutt i retning av presidenten i går kort tid etter at flyet han satt i hadde lettet fra en militærbase i byen Rawalpindi.

Ghazi sier videre at hans opprørere har nok ammunisjon og forsyninger til å kunne holde ut flere måneder.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt