NRK Meny
Normal

– Nærmere prostitusjon kommer jeg aldri

Atle Antonsen og Johan Golden auksjonerer bort Sturla Berg-Johansen til høystbydende under årets TV-aksjon.

Sturla Berg-Johansen

Auksjonsobjekt Sturla-Berg Johansen tror det kan bli hyggelig å gå på middagsdate med høystbydende. - Jeg er åpen hva angår dessert, forsikrer han.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Rekken med attraktive objekter som skal auksjoneres bort under årets TV-aksjon fortsetter å vokse.

Jakken til Varg Veum, en programlederplass i Nitimen , flere kunstverk av Bjarne Melgaard og en dose kvalitetssæd fra varmblodstraveren Muscles Wiking b. r . er bare noen av de mange objektene du kan slå kloa i.

Lodder ut Sturla

Også komikerduoen Atle Antonsen og Johan Golden ønsker å bidra, og har valgt å donere bort en date med Sturla Berg-Johansen.

– Under TV-aksjonen i 2001 siden bydde vi på og vant en middag med Sturla Berg-Johansen. Den middagen har vi aldri benyttet oss av, selv om vi betalte 7000 kroner for den i sin tid, forklarerer Johan Golden.

– Hvorfor ikke?

– Vi trodde at vi kjøpte en middag med en notorisk skandalemaker, fyllefant og skjørtejeger. Vi regnet med at kvelden derfor ville bli artig, og at vi kanskje kunne overta noen av damene som la seg flate etter han, sier Johan Golden til NRK.

– Men nå har han jo blitt avholdsmann og homofil, så vi føler at varen rett og slett ikke er det vi betalte for i sin tid.

Han og Antonsen ønsker derfor å heve kjøpet, men synes det vil være moralsk forkastelig å tilbakekreve de 7000 kronene fra Kirkens Nødhjelp.

– Vi velger i stedet å «lodde» vi ut Sturla igjen, denne gang til inntekt for Norsk Folkehjelp og oss. På denne måten slipper de trengende å lide og kjøpsloven blir overholdt, sier Golden.

Nesten som prostitusjon

Sturla Berg-Johansen har avfunnet seg med at han nå legges ut på auksjon.

– De spiste jo aldri den middagen, og mener derfor at de at de har rett til å selge den videre. Nærmere prostitusjon kommer jeg aldri, sier han lakonisk.

Pengene går jo til et godt formål. Kjennes det allikevel litt trist at de velger å gi middagen videre?

– Jeg er selvsagt skuffet over at de aldri ville spise den middagen med meg. Det er aldri noe hyggelig å bli avvist, sier Sturla Berg-Johansen til NRK.

Budet på daten med Berg-Johansen ligger foreløpig på 1250 kroner.

– På auksjonsnettsidene står det at man byr på en date med deg, ikke en middag?

– Det gjør det, ja. Jeg tror vi må få dette ned på jorden og kalle det for en hyggelig middag i stedet. Vi skal ut og spise, og så er vi egentlig ferdig med dét, sier Berg-Johansen.

– Men jeg stiller med et usedvanlig åpent sinn hva angår dessert.

Atle Antonsen og Johan Golden

Atle Antonsen og Johan Golden vil helst kvitte seg med Sturla-middagen de vant for ti år siden. - Men dersom budet blir høyere enn det opprinnelige budet på 7000 kroner, så slenger vi dem i potten. Såpass rause er vi, sier Johan Golden.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Vet ikke om han må betale

Berg-Johansen har foreløpig ikke spikret noen plan for datemiddagen.

– Nei, det har jeg faktisk ikke tenkt på. Jeg vet ikke engang om det er jeg som må betale for kvelden. Det får selgerne bestemme, altså Golden og Antonsen.

Til NRK sier Johan Golden at han regner med at det er kjøper som betaler for kalaset, i tråd med alminnelig date-kutyme. Ellers får de gjøre som de vil, mener han:

– Hva Sturla og kjøper ender opp med å gjøre legger vi oss ikke borti. What happens with Sturla, stays with Sturla.