NRK Meny
Normal

Slik blir tv-sendingen på NRK1

Er du nysgjerrig på når Aurora skal fremføre TV-aksjonslåta eller når Dronning Sonja skal snakke om det grafiske trykket hun har donert? Her er alt du trenger å vite om den sju timer lange direktesendingen.

Tv-aksjonen 2016

Programlederne i årets TV-aksjon: Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Etter flere måneder med planlegging og forberedelser er vi nå nærmere TV-aksjonen 2016 enn noen gang. Gjester og artister kommer for å vise sitt engasjement for mennesker som er rammet av krig og konflikt.

Det blir kongelig besøk i de tusen hjem når Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit gjester studio. De to er aksjonens høye beskyttere, og dronningen har også donert et selvlaget grafisk trykk til inntekt for Røde Kors sitt arbeid.

Gleder seg til kongelig deltagelse

Programleder Helene Sandvig leder aksjonen for fjerde gang, og gleder seg til å ta imot dronningen og kronprinsessen.

– Jeg har intervjuet Kong Harald og Kronprins Haakon tidligere, men aldri damene. Det er superhyggelig at de vil bidra begge to, sier hun.

Tv- aksjonen NRK 2016

Helene Sandvig leder TV-aksjonen sammen med Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavland. Hun er mektig imponert av Røde Kors sine frivillige som jobber i krigsherjede områder.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Sandvig lar seg spesielt imponere av Røde Kors sine folk ute i felten.

– De lokale frivillige i Røde Kors imponerer meg stort. Mange risikerer mye i jobben i krig- og konfliktområder, men de blir igjen når andre drar. De er ekte helter for meg, sier programlederen.

Oppdateringer fra hele landet

Studiosendingen avvikles fra Marienlyst i Oslo, men reportere vil bidra med direkteinnslag fra bøssebæring i Sandefjord, Tromsø, Bergen og Oslo.

I Sandefjord kan givergleden fort bli ekstra stor dersom byens fotballlag sikrer opprykk til eliteserien tidligere på dagen, og i Oslo følger vi Christian Strands minutt for minutt-innsamling.

P3aksjonen tjuvstartet onsdag kveld med en 100 timer lang direktesending på radio, til inntekt for Røde Kors sitt arbeid. Sendingen vil avsluttes parallelt med tv-sendinga på NRK1, og vi vil ta inn radioprogramlederne for å få siste nytt om hvor mye de har samlet inn underveis.

Disse spiller

Årets TV-aksjonlåt er Aurora sin "Runaway". Artisten mener sangen passer godt til årets sak.

Aurora på scenen

Aurora spiller i TV-aksjonen klokka 17.40

Foto: Per Ole Hagen/NRK

– Runaway er en sang som handler om en utrygg verden som får deg til å lengte hjem igjen hver gang du prøver å utforske den. Det er så mange som har utrygghet over alt, sier hun.

I tillegg spiller Hellbillies, Arbaz, Silya, Numa Edema og Haddy N'jie.

Sendingen starter 15.55 og avsluttes 00.20