Sabotert av internett!

Internett - nærmere bestemt Google - gjør hva de kan for å sabotere vervingen av engelsktalende bøssebærere til TV-aksjonen. De må stoppes!

How to carry gun
Foto: NRK

Vervingen av bøssebærere til årets TV-aksjon er i gang, og det siste vi hørte var at den gikk veldig bra. Men om du ikke snakker norsk, og allikevel vil være med på verdens største dugnad, møter du et stort troll på veien: Google.

Få din bæretillatelse her!

For nordmenn er det hele ganske enkelt. Man går til registreringsskjemaet , skriver inn kontaktinfo, og det er det: En hyggelig representant for TV-aksjonen tar kontakt og forteller deg hvor du skal møte opp. For de som ikke er like stø i norsk, derimot, ...vel, vi lar Googles oversettelse tale for seg selv:

Slik blir du bøssebærer, ifølge Google Translate

Bøssebærer = Gun carrier?

Foto: Faksimile fra Google translate

Ja, hvor skal vi starte?

Ifølge Google er altså Norges viktigste innsamlingsaksjon et skalkeskjul for å skaffe 100.000 nordmenn bæretillatelse for våpen. Ikke rart mange later som de ikke er hjemme når det banker på døren på aksjonsdagen.

De søde, kinky dansker

Og om man ved en tastefeil, misforståelse eller en hvilken som helst annen grunn skulle ende opp med å oversette skjemaet vårt fra dansk i stedet for norsk, går det enda verre. Eller, verre og verre, det er jo i og for seg en smakssak:

Google oversetter fra dansk

Bøssebærer = Gay bear!?

Foto: Faksimile fra Google translate

Vi lar oss ikke overraske av at det hele tar en noe mer, vel, frilynt vri når utgangspunktet er dansk. Og når det kommer til homofile bjørner, så stiller vi selvsagt uten fordommer. Men det at de kler godteri, slik Google påstår, det tviler vi på. Det er ikke et spørsmål om mote en gang, vi har rett og slett vanskelig for å se det for oss.

Det vi vet er at det ikke hjelper på vervingen av bøssebærere.

Sikkert er det i hvert fall at det gir alle oss nordmenn et særlig ansvar, og spesielt de av oss som har venner som er svake i norsk: Sett deg ned med en utlending, forklar ham eller henne hva det hele handler om, og hjelp til med å fylle ut registreringsskjemaet .

Det er det minste du kan gjøre.