NRK Meny
Normal

På hjul etter Thors trøyer

Jon Almaas hadde en strålende ide: Han ville intervjue Thor Hushovd om trøyene han gir til TV-aksjonen - mens de syklet! Se hvordan Jon hang med Hushovd på treningstur her.

Video By på Thor Hushovds trøyer

By på Thor Hushovds trøyer

Har du drømt om å lede Tour de France, eller å stille på trening med det synlige beviset på at du er verdensmester i sykling? Nå kan Thor Hushovds skjorter bli dine!

Gi bud: Thor Hushovds gule ledertrøye fra Tour de France 2011
Gi bud: Thor Hushovds verdensmestertrøye fra 2010

Det syklende intervjuet

For en sportsreporter er målet alltid å komme så nær på sportsutøverne som mulig. Klassikere i sjangeren er intervjuet på sidelinjen i pausen på fotballkampen, eller - for de mer vågale - intervjuet fra inne i spillergarderoben.

Da Jon Almaas skulle debutere som sportsjournalist, ville han ta det enda litt lenger. I forbindelse med at Thor Hushovd gir bort to eksklusive sykkelskjorter til årets TV-aksjon, var det naturlig at Jon gjorde intervjuet med ham - han er tross alt årets auksjonarius .

Jon valgte å treffe sykkelkongen der han føler seg mest hjemme, nemlig på sykkelen. Det var bare en treningstur, riktignok, men sikker på at han skulle revolusjonere sportsreportergjerningen, la han ut på landeveien sammen med Hushovd og et par treningskamerater.

Det eneste han hadde glemt var at normalt god kondis kanskje ikke er nok til å henge med syklister på proffnivå. Og at det kan hende det er en grunn til at reporterne holder seg på sidelinjene.

Se hele det eksperimentelle sportsintervjuet i videoen øverst i artikkelen.

Thor Hushovd og Jon Almaas

Thor Hushovd viser treningskameratene hva han mener om Jon Almaas' ferdigheter på sykkel, og/eller som sportsreporter

Foto: Sølve Sæther / NRK