Kronprinsessen høy beskytter for TV-aksjonen

Kronprinsessen har engasjert seg som frivillig i Kirkens Bymisjon i en årrekke. Nå blir hun høy beskytter for dem igjen.

Kronprinsessen på oppdrag for TV-aksjonen
Foto: Jean Christine Cena/NRK

– Vi er veldig glad for at Kronprinsessen ønsker å være høy beskytter for TV-aksjonen. I år går pengene til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

En representant fra Kongehuset har hatt tradisjon for å stille som beskytter for TV-aksjonen siden den startet i 1974. Dronning Sonja åpnet den aller første TV-aksjonen.

– Et nytt fellesskap

I år går TV-aksjonen til Kirkens Bymisjon.

– Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Kronprinsessen har engasjert seg i Kirkens Bymisjon over mange år, og var høy beskytter også sist Kirkens Bymisjon hadde NRK TV-aksjonen «Hjerterom» i 2004 sammen med Rådet for psykisk helse.

Kronprinsesse Mette-Marit

Siden 2004 har kronprinsparet hatt gjestebud på Skaugum. Her er et bilde i forbindelse med TV-aksjonen for 14 år siden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kronprinsessen har gjennom flere år som engasjert seg som frivillig ved Aksept, Kirkens Bymisjons senter for alle berørte av hiv og aids. Der har hun deltatt på ulike aktiviteter – og vært aktivt med på den årlige norske markeringen av Verdens Aidsdag 1. desember.

– Vi er takknemlige for at medlemmer av Kongehuset hvert år stiller opp for NRK TV-aksjonen, sier Ida Scheie, prosjektleder for TV-aksjonen i NRK.

Kronprinsessen har gjennom mange år vist et stort engasjement for Kirkens Bymisjon.

– Vi gleder oss stort til å ha henne med i årets TV-aksjon som skal invitere alle inn i fellesskapet.