NRK Meny
Normal

Hvor gavmild er din kommune?

TV-aksjonen avslører det hvert eneste år: Hvor gode er nordmenn til å gi? Se alle tallene og sjekk om du slår nabokommunen her!

Bli bøssebærer i helga!

Hvor mye gir vi til TV-aksjonen? Vi har alle svarene!

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Hvor i Norge er hjertelaget størst - og hvor er vi mest gniene? Vi har tallene her! Nå kan du sjekke hvor mye nordmenn gir til TV-aksjonen, år for år, kommune for kommune.

Se tall for din kommune

Sammenlign flere kommuner

Oslo sist av storbyene

La det være sagt med en gang: Det er ikke storbyene våre som har mest å skryte av når det kommer til gavmildhet. I forhold til toppkommunen Utsira , kommer alle våre fire største byer ganske svakt ut.

Diagram: Til TV-aksjonen fra Norges storbyer

Så mye penger gir innbyggerne i Norges største byer til TV-aksjonen. Tallet til venstre angir hvor mye kommunens innbyggere i snitt legger på TV-aksjonens bøsser.

Og størrelse ser ikke ut til å være noen fordel i denne sammenhengen. For etter noen relativt gode år tidlig på tiåret, har Oslo falt bakover i det siste - hovedstaden endte faktisk på en 353. plass i sammendraget i 2010. I de tre siste årene er det oljebyen Stavanger som har dratt fra resten av storby-Norge, med Trondheim på andreplass.

Og ja, Oslo er en delt by. Se forskjellen på Oslo øst og Oslo vest .

Sterkt i nord

Går vi nord for polarsirkelen, bekreftes inntrykket. Det ikke er de store stedene som har noe å lære naboene om å gi med hjertet.

Diagram: Hvem er best i nord-Norge

Bodø og Tromsø er blitt knust av lille Hasvik i alle TV-aksjoner i dette århundret

Mens landsdelens største byer, Tromsø og Bodø , havner på nedre halvdel i sammendraget (henholdsvis på 344. og 346. plass), er det småkommunene som tar hedersplassene. Bittelille Bjarkøy slår for eksempel nabo og storebror Harstad med over 350 plasser i sammendraget , mens minikommunen Hasvik slår sin bynabo Hammerfest med nesten 300.

De aller beste

Kommunene å strekke seg etter for de som vil hevde seg i årets TV-aksjon utmerker seg heller ikke i størrelse. Men det de mangler i folketall, tar de mer enn igjen i hjertelag.

Diagram: TV-aksjonens beste kommuner

De aller beste kommunene

Aller øverst på listen for 2010 troner lille Utsira med sine 218 innbyggere. Det har de faktisk gjort hvert år siden 2007, da de skjøv Træna fra førsteplassen. Og Træna måtte igjen ta til takke med andreplassen i fjor. På tredjeplass havnet Bokn , mens Røyrvik reddet midt-Norges ære med sin fjerdeplass.

Se tall for din kommune

Sammenlign flere kommuner

NB! Vi gjør oppmerksom på at tallene vi bruker her bare gjelder bidragene som er gitt på bøsse på aksjonsdagen. Større gaver fra bedrifter og lignende teller dermed ikke med i denne sammenhengen.