Håpsgudstjenester landet over

Det arrangeres nå håpsgudstjenester over hele landet. Opplegg er kommet i stand ved samarbeid mellom TV-aksjonen Blå Kors og Den Norske Kirkes Nord-Sør-Informasjon.

Blå Kors har lang tradisjon for å arrangere håpsgudstjenester hvor rusmisbrukerne og deres pårørende involveres.

Det spesielle opplegget som er uviklet i forbindelse med årets TV-aksjon, er nå sendt ut til alle landets kirker, og kan lastes ned her:

Bokmål:

Liturgi (bokmål)


Nynorsk:

Liturgi (nynorsk)

Oppfordrer

- "Jeg hadde aldri trodd at mine ord skulle bli lest fra en prekestol" var det en som sa til meg i forbindelse med en av Blå Kors sine håpsgudstjenester, sier Solveig Tufte Johansen, institusjonsprest ved Borgestad klinikken.

- Involvering gir opplevelse av egenverd. Derfor oppfordrer vi alle landets kirker til spesielt å invitere berørte voksne og barn samt kulturskoler, idrettslag og andre barneaktører denne søndagen, sier hun.

En strime håp

Gjennom barns egne uttrykk, gjennom sang, dans og musikk ønsker TV-aksjonen Blå Kors å fylle kirkene med håp. Barnas bønner skal bli hørt, sier Solveig Tufte Johansen

”Hur mörkt det enn är, skiner det alltid igjenom en strima av hopp. Det finns alltid ett hol i himmelen.” Dette er et av sitatene som er kommet frem gjennom forberedelsen til håpsgudstjenesten i Borgestad kirke i forbindelse med TV-aksjonen Blå Kors.

Mødrene tegner

På Borgestadklinikken har mødrene ved familiegruppen forberedt seg og sett frem til håpsgudstjenesten i lengre tid.

Gjennom bildeterapi har de latt sine håp for barna komme til uttrykk. Deres bilder og tekster er blitt en sentral del av håpsgudstjenesten i Borgestad kirke.

Nidarosdomen

Ved håpsgudstjenesten i Nidarosdomen 8. oktober var bilder en sentral del. Barn av rusmisbrukere fylte kirken med tegninger.