NRK Meny
Normal

DU kan bli programleder i Nitimen

Nitimen-redaksjonen auksjonerer bort en programlederplass til inntekt for TV-aksjonen. – Vi krysser fingrene for at høyeste bud går til en underholdende person med god radiostemme, sier prosjektleder i Nitimen, Øyvind Wik.

Hans-Petter Jacobsen og Ingrid Gjessing Linhave

Du kan lede Nitimen lørdag 22. oktober sammen med radiolegenden Hans-Petter Jacobsen. Ingrid Gjessing Linhave gir bort plassen sin til høystbydende.

Foto: Line Snekvik

I morgen klokken 10.00 går fristen ut for å by på en plass som programleder i Nitimen.

Jobben som Hans-Petter Jacobsen sin medprogramleder går til høystbydende, og pengene går uavkortet til årets TV-aksjon.

Damer som vil møte Hans-Petter

– Så langt har det vært en veldig «folkelig budrunde». Vi synes det er hyggelig at privatpersoner ønsker å bruke så mye penger på dette, sier Wik.

Onsdag ettermiddag, 16 timer før auksjonen tar slutt, lå det høyeste budet på 11000 kroner.

– Er det flest kvinner eller menn som byr? Unge, gamle?

– Det er litt halvt om halvt. Det har vært en del kvinnelige budgivere som byr fordi de ønsker å være i studio sammen med Hans-Petter. Vi hadde også en bestefar som bydde på vegne av barnebarnet som går på medialinjen, sier WIk.

Inspirert av Nytt på Nytt

Dette er første gang en programlederrolle i Nitimen er til salgs.

– Vi ønsker å ta i et tak for årets TV-aksjon. Målet er å få inn mest mulig penger til Norsk folkehjelp sitt arbeid med mineproblemer, sier Øyvind Wik.

Ifølge Nitimen-veteran Hans-Petter Jacobsen, er påfunnet om å auksjonere bort programlederjobben inspirert av Nytt på Nytts gjestekonsept.

– Men i Nytt på Nytt har de nok i større grad et manus å forholde seg til. Gjesteprogramlederen vår vil i utgangspunktet få ganske frie tøyler, sier Hans-Petter Jacobsen.

– Kommer til å være pedagogisk

Det betyr ikke at sendingen lørdag 22. oktober blir helt ekstraordinær. De faste programpostene skal gå som vanlig, forsikrer Jacobsen.

Gjesteprogramlederen skal ta aktivt del i gjennomføringen av disse, og må belage seg på å melde inn til trafikk, annonsere musikken samt kjøre den faste konkurransen(sistnevnte blir «en utfordring», skal vi tro Jacobsen).

– Først og fremst tror jeg dette blir kjempegøy. Hans Petter er jo faktisk lærer, så han kommer sikkert til å være veldig pedagogisk med gjesteprogramlederen, skyter Ingrid Gjessing Linhave inn.

HØR: Nitimen i nettradio via programmets hjemmeside

Det var i utgangspunktet hun som skulle ha vært Hans-Petter Jacobsens makker under sendingen lørdag 22. oktober. Nå blir Ingrids oppgave i stedet å fungere som en slags coach for høyeste budgiver.

– Jeg skal hjelpe gjesteprogramlederen med forberedelsene til sendingen, servere kaffe og svinse omkring, sier Gjessing Linhave.

– Hans-Petter Jacobsen, hva er det verste som kan skje neste lørdag?

– Tja. Det er jo ganske mye fælt som kan skje. Men vi har et redaksjonelt ansvar for at vedkommende er ved sine fulle fem. Ingen fulle folk eller lobotomerte får sitte i programlederstolen, fastslår Jacobsen.