Ikke én, men to kongelige høye beskyttere

– Jeg er stolt av å være sammen med min svigermor om det viktige arbeidet Røde Kors gjør, sier Kronprinsessen.

Tv-aksjonens høye beskyttere

To høye beskyttere på Røde Kors-benken i Slottsparken.

Foto: Line Hødnebø / NRK

Søndag 23. oktober skal bøssebærere, Røde Kors og NRK sammen få hjelpen helt frem til ofre i krig og konflikt. Røde Kors er stolt av sine høye beskyttere i år, som er H.M Dronning Sonja og H.K.H Kronprinsesse Mette Marit.

Les også: Dette skal pengene gå til

23. oktober er den store tv-aksjonsdagen

På pressekonferansen kunne Røde Kors avsløre to høye beskyttere i år.

Foto: Line Hødnebø

– Det er første gang på 23 år at Røde Kors får TV-aksjonen, og da ble det vanskelig for oss to å bestemme hvem som skulle være årets beskytter, ler Kronprinsessen.

Det er nemlig første gang at to kongelige er høye beskyttere for en TV-aksjon. Sammen med Dronningen gleder hun seg til å gjøre en innsats.

– Årets TV-aksjon blir veldig spesiell fordi hjelpen går til blant annet Syria og områdene rundt, og den situasjonen har preget Norge det siste året. Mange føler nok at dette er nærmere enn det har vært andre år, sier kronprinsesse Mette Marit.

Se også: Lesernes bilder fra TV-aksjonen

Engasjert dronning

I 1974 åpnet Dronningen, som den gangen var kronprinsesse, den aller første TV-aksjonen. Som leder av organisasjonskommiteen samlet hun inn 22 millioner kroner til arbeidet for verdens flyktninger. 42 år senere er hjelp til mennesker i krig og konfliktområder igjen tema.

– Jeg er imponert over dugnaden hele landet står bak, sier Dronningen som har vært aktiv i NRK TV-aksjonen og i Røde Kors i mange år.

Se dronningens bidrag fra 1974:

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med magasin, sport og vær.

Innslag fra Dagsrevyen mandag 25.4.