NRK Meny
Normal

Nå kan du kjøpe dronningens kunst

H.M. Dronning Sonja donerer et grafisk trykk hun har laget selv til inntekt for TV-aksjonen. Dronningen vil også kaste glans over TV-aksjonsendingen 23. oktober sammen med H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit.

Dronningen donerer grafisk trykk til inntekt for TV-aksjonen

Dronning Sonja donerer et av sine private verk til inntekt for TV-aksjonen.

Foto: Elise Øygaren / NRK

Pengene fra årets TV-aksjon skal Røde Kors bruke til å gi over to millioner mennesker i ni land livsviktig hjelp. Hjelpekorpset er til stede med lokale frivillige som skal sørge for å få hjelpen helt fram til de som er hardest rammet flere steder i verden.

Det knyttes stor spenning til hvor mye penger noen vil gi for å bli ny eier av dronningens egen kunst. Selv er dronningen mektig imponert over dugnadsånden som vises i Norge ved den årlige TV-aksjonen.

– Jeg er imponert over dugnaden hele landet står bak, sier dronningen, som har vært aktiv i NRK TV-aksjonen og i Røde Kors i mange år.

Kongelig deltagelse også i forkant av aksjonsdagen

Både dronningen og kronprinsessen har deltatt i flere aktiviteter som har foregått opp mot selve aksjonsdagen. De har begge besøkt prosjekter i regi av Røde Kors for TV-aksjonen. Dronningen har vært på Stella-senteret i Oslo, mens kronprinsessen har mobilisert bøssebærere, og hun har vært leksehjelp i Tromsø.

I tillegg var kronprinsesse Mette-Marit på Jordal Idrettshall i forrige uke for å sette i gang årets skoleturné sammen med over 600 skolebarn.

– Det å få være med i TV-aksjonen tror jeg mange i Norge synes er meningsfylt, sier kronprinsessen som er stolt over å være høy beskytter sammen med sin engasjerte svigermor.

Kongelig besøk i TV-aksjonen på NRK

H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er TV-aksjonens høye beskyttere.

Foto: Olav A. Saltbones / Røde Kors

Tror de kongelige vil få en spennende kveld

Ledelsen i TV-aksjonen gleder seg over det kommende besøket. Prosjektleder Ida Scheie, tror dronningen og kronprinsessen også vil få en fin kveld under tv-sendingen på Marienlyst i Oslo.

– Vi er svært glade for at TV-aksjonenes høye beskyttere skal få oppleve den unike stemningen og møte de flotte gjestene som stiller opp til inntekt for TV-aksjonen, sier Scheie.

Kunstverk fra Dronning Sonja sin private samling.

Dette grafiske trykket har dronningen laget selv. Nå donerer hun det til inntekt for TV-aksjonen.

Foto: Elise Øygaren / NRK