– Det er klart man blir litt nervøs

Øyvind Rasmussen brukte 75.000 på en plass i Nytt på nytt, mens Solveig Storvestre la 72.000 kroner på bordet for en plass i favorittprogrammet sitt.

Nytt på Nytt

Denne gjengen får to auksjonsvinnere i studio denne uka. De bød mest for plassene.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Mange gjenstander ble auksjonert bort til inntekt for CARE og TV-auksjonen i forrige uke, men noen var mer ettertraktede enn andre. Det er tredje år på rad at humorprogrammet Nytt på nytt lodder ut sine to gjesteplasser.

I år er vinnerne Øyvind Rasmussen (38) og Solveig Storvestre (26), begge fra Oslo.

Øivind Rasmussen kapret den ene plassen i Nytt på nytt for 75.000 kroner til TV-aksjonen

Øivind Rasmussen (38) fra Oslo kapret den ene plassen i Nytt på nytt, ved å gi 75.000 kroner til TV-aksjonen.

Foto: Privat

– Det er én ting å være morsom på fest, noe annet å være morsom på riksdekkende TV. Men det hender jeg blir ledd av, både frivillig og ufrivillig, sier Øyvind Rasmussen, som er kjøpmann av yrke, til nrk.no.

– Klart jeg er smånervøs

Han har vunnet den ene plassen, og vil slite med noen relativt store sommerfugler i magen de nærmeste dagene.

– Hvordan skal du forberede deg da?

– Jeg har tenkt å lese mer nyheter enn jeg pleier, og hvis jeg er heldig kommer jeg på noen gode poenger, sier han.

– Men er du spent?

– Ja, det er klart jeg er litt smånervøs. Det er første gangen jeg har gjort noe som dette her, så da er det greit å starte med det største humorprogrammet i Norge, sier han.

– En skikkelig utfordring

Solveig Storvestre kapret den andre plassen i Nytt på nytt ved å gi 72.000 kroner til TV-aksjonen

Solveig Storvestre (26) ga 72.000 kroner for plassen i Nytt på nytt og gleder seg til å ta plass i stolen.

Foto: 4events

Solveig Storvestre gleder seg også til å ta plass i stolen i Nytt på nytt førstkommende fredag. For 72.000 kroner kapret hun den andre plassen i favorittprogrammet sitt.

– Det blir gøy å komme på TV, og det blir en skikkelig utfordring, sier hun.

Storvestre sier at bidraget til Care var et stunt fordi hun og firmaet 4events hadde lyst til å gi penger til TV-aksjonen, men på en måte litt utenom det vanlige.

Hun sier selv at hun skal forberede seg med å oppdatere seg på nyhetsbildet, og at hun vanligvis ikke er en vitsemaker.

– Men jeg er veldig impulsiv og kommer ofte med noen vittige kommentarer. Og så er det gøy at det blir med ei jente, så jeg skal prøve å gjøre en god figur, sier hun.

16 skal jogge med Stordalen

Det er andre auksjonsvinnere som også skal få kjenne blodet pumpe litt hardere, dog av litt andre grunner. Laila Aarstrand, administrerende direktør i Asak Miljøstein, vant en joggetur med Petter Stordalen. Den skal hun dele med et lag med 15-16 ansatte.

– Jeg bød på auksjonen fordi Stordalen er en energibombe mange har mye å lære av, og byggevarebransjen trenger et slikt engasjement, sier Aarstrand til nrk.no.

Les også: 191 millioner til TV-aksjonen

laila aarstrand

Laila Aarstrand bød 21 000 kroner for en joggetur med Petter Stordalen.

Foto: Byggeindustrien

I hardtrening

Hun håper at nærkontakt med hotellkongens energilager vil smitte av og inspirere også byggeindustrien til å tenke enda mer positivt.

Les også: Slår du Stordalen?

– Hvem er sprekest, hotellkongen eller byggeindustrien?

– Nå har jeg jo mange fotballtrenere blant mine ansatte, men man kan jo ikke legge skjul på at både Stordalen og kjæresten tar seg bra ut, sier direktøren, og avslører:

– Vi legger oss nok i hardtrening fra og med i dag.

Les ALT om årets TV-aksjon her!

Stordalen fornøyd

Stordalen selv blir langt fra skremt når nrk.no forteller at den lille joggeturen på Bygdøy har vokst i omfang.

– Haha, det er jo helt fantastisk! Jeg er klar for gruppetrening, og blir gjerne fraløpt for et godt formål, sier Choice-eieren til nrk.no.

Mandag ved lunsjtider var det innsamlede beløpet for TV-aksjonen kommet opp i over 191 millioner totalt. Blant budvinnerne på qxl-auksjonen finner vi også Petter Stordalen. I tillegg til å auksjonere bort seg selv, bød han også 250 000 kroner for et kunstverk.

Les også: Petter Stordalen blar opp

– Vi hadde bestemt oss for på forhånd at Choice-kjeden skulle bidra med 250 000 til årets auksjon, så når ingen andre overbød det første budet på 100 000, måtte jeg jo bare gjøre det selv, forklarer hotellkongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Stordalen

Først bød Stordalen 100 000 kroner for bildet - så bød han 150 000 til.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Kjendis-kunstverk

Han mener det viktigste er at den kvarte millionen går til et godt formål. Kunstverket det er snakk om, er en kjendiscollage som ble donert av NRK Buskerud.

– Bildet skal henge i det nye Comfort Hotel Union Brygge i Drammen, som åpner til neste år. Der vil det virkelig komme til sin rett, ettersom både kunstneren og alle kjendisene som har bidratt er fra Buskerud, forteller Stordalen.

Nitimen til Gjøvik

Det var mange flere som punget ut under gårsdagens auksjon, blant annet Gjøvik kommune. For 53 000 kroner ble kommunen vinnere av en direktesending med det populære radioprogrammet Nitimen på NRK P1.

Les også: Gjøvik vant Nitimen-sending

– På denne måten støtter vi en god ting, samtidig som vi får vist fram kommunen vår, sier en fornøyd ordfører Bjørn Iddberg.

Plassene i Nytt på Nytt gikk for henholdsvis 72 000 og 75 500, Autofils «Loveboat» gikk for 100 000, mens det vinnende budet for fela til Alexander Rybak ble på 186 000.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.