Årets TV-aksjonslåt fra Ane Brun

Ane Brun har komponert og synger årets TV-aksjonslåt. Hun er stolt over å få samarbeide med Amnesty. Hør låta her.

Ane Brun har skrevets auksjonslåta for TV-aksjonen 2012.

Ane Brun står bak årets låt for TV-aksjonen. Hør låta Virvelvind her.

– Jeg ble inspirert av historier om mennesker som flykter fra hus, familie, venner og sitt hjemland til en usikker fremtid, fordi de ikke får elske den de vil, uttrykke sin politiske mening fritt eller tro på den Gud de vil, sier Ane Brun.

I dag lanseres låta «Virvelvind», som Brun har skrevet spesielt for årets TV-aksjon, «Stå opp mot urett». I år går aksjonen til Amnesty, som blant annet fokuserer på menneskerett og å bekjempe diskriminering.

Inspirert av modige mennesker

Brun forteller at hun har blitt inspirert av de mange modige menneskene som protesterer åpent mot et undertrykkende regime, selv om de vet at de garantert kommer til å bli arrestert, torturert eller i verste fall drept etterpå.

– «Virvelvind» er en hyllest til menneskets frihetslengsel, godhet, overlevelsesinstinkt og livslyst. «Virvelvind» er en energigivende styrkedrikk som skal sendes ut i verden til alle som kjemper for sine egne eller andres menneskerettighetene, sier Brun.

Fra i dag er «Virvelvind» tilgjengelig i alle digitale butikker og streamingtjenester. Overskuddet av inntektene av låten går uavkortet til TV-aksjonen og Amnesty.

– Jeg er veldig stolt over å komponere årets TV-aksjonslåt og få samarbeide med Amnesty, en organisasjon som jeg har stor respekt for, sier Ane Brun.

LES OGSÅ: Ingerid, Erik og Jon skal lede TV-aksjonen i oktober

Virvelvind

Som en virvelvind
som kommer å tar me med
kommer å tar me med

Som en lavastrøm
som kommer å drar me med
kommer å drar me med

Nei ingenting kan holde me tilbake
ingenting kan stoppe me
vi e frie

En varme inni oss
den som elske livet
en flamme for livet

Den smelte is til vann
og lyse så vi finn fram
kan gjøre en steinmur til sand

Flere artister spiller for Amnesty

I fjor var det BigBang som sto bak TV-aksjonslåten. Årets TV-aksjon går av stabelen den 21. oktober og mange artister stiller opp for Amnesty den dagen. Informasjonsansvarlig for TV-aksjonen i Amnesty, Ahmed Fawad Ashraf er meget fornøyd med å ha Ane Brun med på laget.

– En av Norges fremste artister har laget en enestående og sterk låt til TV-aksjonen med et budskap som passer perfekt til det vi samler inn penger til i år. At Ane Brun også synger på norsk, noe hun ikke gjør ofte, er i seg selv en begivenhet, sier han.

I NRKs åtte timers lange direktesending vil du blant annet få se Mikhael Paskalev, DumDum Boys og Susanne Sundfør opptre.