NRK Meny
Normal

- Jeg skal skyte hull i keeperen

Reporter Birte Njøsen Horne var ikke fri for nerver da hun skulle prøve seg som landslagskeeper. Og John Arne Riise gjorde det ikke lettere da han lovet å skyte hull på henne.

Video Landslagskeeper for en time

Landslagskeeper for en time

I årets TV-aksjon har reporter i TV-aksjonen Birte Njøsen Horne tatt på seg flere jobber til inntekt for TV-aksjonen. For én times arbeid skulle hun få ta med seg hele provisjonen hjem.

I mål mot landslaget

Den ene jobben var å være keeper mot landslaget - på straffe. Der alle spillerne måtte betale 1000 kr til TV-aksjonen om de bommet.

- Jeg er mest opptatt av å overleve, forteller Birte mens hun varmer opp til å stille seg midt i herrelandslagets skuddlinje.

Programleder i TV-aksjonen Erik Thorstvedt, av mange regnet for Norges beste keeper gjennom tidene, tok på seg jobben som trener for Birte.

- Dess bedre du er dess mer tjener TV-aksjonen, ropte Thorstvedt etter Birte mens hun løp rundt fotballbanen der landslaget hadde trening.

Se hvordan det gikk i videoen øverst i artikkelen.

Finansakrobat i en time

Litt større provisjon forventet Birte seg da hun tok på seg å jobbe som børsmegler i en time. Hun fikk 100 000 kroner å leke seg med på børsen av DNB NOR.

- Jeg trodde TV-aksjonen skulle bli veldig rike på børsen, men forsto etterhvert at det ikke er så enkelt som det ser ut som på film, sier Birte.

- I alle fall ikke når man bare har én time...

Video Finansakrobat for en time

Finansakrobat for en time

Laget sine egne penger

Birte har også laget penger til TV-aksjonen. På Det norske myntverket fikk hun lage sine egne kronestykker i en hel time.

- Jeg skulle gjerne laget 20 kroninger, men det var dessverre kronestykker Norges Bank hadde bestilt denne gangen, forklarer hun.

- Men likevel ble det en del penger!

Video Laget penger i en time

Laget penger i en time

Tok en tørn i kassa

Til slutt tok Birte endelig en ærlig arbeidstime i kassa på Coop. I en time gikk alle pengene som kom inn i kassa direkte til TV-aksjonen.

- Jeg håpet på at folk kjøpte et brød ekstra denne dagen, så det skulle bli mer penger i kassa mi. Og jeg jobbet som jeg aldri har jobbet før!

Video En time i kassa

En time i kassa