- De visste jo hva som foregikk

Var det riktig å holde på fasaden og være ”normal” familie? Og hva med alle dem som visste, men ikke gjorde noe? Dette er temaet når fire søsken i stykket ”Gjenklang” møtes i begravelsen til sin mor som var alkoholiker.

Gjenklang

Elever ved Revyskolen Solbakken folkehøgskole er på turne med revyen 'Gjenklang' i Oppland og Hedmark fram til TV-aksjonsdagen 19. oktober.

Foto: Øyvind Stephansen

Det er Revyskolen Solbakken folkehøgskole som står bak forestillingen, som hadde premiere mandag. Revyen er et bestillingsverk for TV-aksjonen Blå Kors i Hedmark og Oppland i samarbeid med fylkeskommunene.

Forestillingen ”Gjenklang” er laget først og fremst for elever i videregående skole, og skal ut på turné i begge fylker de neste ukene.

I tillegg vil forestillingen bli vist på Solbakken selve aksjonsdagen 19. oktober, og billettinntektene skal da gå til TV-aksjonen, forteller de to initiativtagerne, Wiggo Slåttsveen og Tore Topp, som er fylkesaksjonsledere i henholdsvis Oppland og Hedmark .

Alkoholiker

I "Gjenklang" møter vi fire søsken som akkurat har mistet sin mor. Vi møter dem i barndomshjemmet etter begravelsen. Storesøster Trude har på impuls invitert gravfølget på kaffe og kake - gjestene kommer om 20 minutter.

Gjennom dialog og tilbakeblikk får vi innsikt i deres barndom og oppvekst, som tilsynelatende har vært normal. Far reiste fra familien mens de var små, og det kommer fram at mor var alkoholiker.

Fasaden

Få utenforstående har visst om dette, men det har ikke alltid vært like lett å holde familiefasaden utad.

Mens Trude og Randi strides om det er på sin plass å ta et oppgjør med "..alle de som visste hva som foregikk...", prøver tvillingene Kai og Kristine å finne tilbake til den gamle søskenkjærligheten.

Turne

I dag spiller de på Ringsaker og fredag på Tynset.