Ytre Namdal får ny hurtigbåt

Et flertall i fylkestinget går imot at avtalen om ny hurtigbåt i Ytre Namdal skal reforhandles.

Hurtigbåten Namdalingen
Foto: NRK

Det var Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet som la fram forslag i fylkestinget i dag om at avtalen må reforhandles for å få en større og bedre hurtigbåt.

Dette forslaget ble nedstemt i fylkestinget- med 20 mot 14 stemmer. Det ble en lang debatt i fylkestinget i dag om hurtigbåtsaken i Ytre Namdal.

- Bra båt for Ytre Namdal

Vedtaket betyr at avtalen med FosenNamsos Sjø om en ny og mindre hurtigbåt står fast. Flertallet i fylkestinget, som består av Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti mener dette blir en bra hurtigbåt for Ytre Namdal. Mange tok orde for å forsvare den omstridte avtalen som er inngått av fylkesrådet.

Les også: Hurtigbåtbråk i Ytre Namdal

Høyres Joar Grøtting fra Nærøy mener opposisjonen tar feil når de sier at hele Ytre Namdal er imot å få en mindre, men mer miljøvennlig båt.

- Jeg bor i Ytre Namdal selv og holdningene til denne saken er svært delte, sa Grøtting i fylkestinget i dag.

Vil reforhandle avtalen

Senterpartiets gruppeleder Trude Holm ville sammen med SV og Frp reforhandle den avtalen som er gjort for å få en best mulig båt.

- Folla er et helt spesielt havstykke, og vi må få en båt ytternamdalingene blir fornøyde med, sa Holm i fylkestinget.

- Det blir dyrt å reforhandle en avtale. Har opposisjonen undersøkt hva dette vil koste, sa Edvard Øfsti fra Arbeiderpartiet.

Les også: Vil se på reisetida for Namdalingen

Ola Morten Teigen fra Frp mente det er viktig å undersøke hva som er mulig å få til og prøve å reforhandle avtalen. Først da vet fylkesrådet hva dette vil koste, og fylkestinget kan ta stilling til saken på nytt, sa han.

Dette ble nedstemt i fylkestinget i Steinkjer onsdag ettermiddag. Dermed blir det ny hurtigbåt i Ytre Namdal om vel ett års tid.