NRK-sending - signingsjubileet 2016
Foto: NRK

NRK Trøndelag i 2016

25 år etter signinga i Trondheim kom Kongen og hans familie tilbake og feira jubileet sammen med trønderne. NRK Trøndelag tok ansvar og sendte nesten åtte timer direkte TV. Et av årets store høydepunkt i et aktivt år for distriktskontoret i Trøndelag.

Innholdsoversikt

Merete Verstad

Distriktsredaktør Merete Verstad

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK
  1. Nyhetsåret
  2. Hele bildet
  3. Festlige høydepunkter
  4. Distriktsradio
  5. Etikk
  6. Medarbeiderne
  7. Riksprogram radio
  8. P3nyheter
  9. NRK Trafikk
  10. P1+
  11. Newton
  12. Når kjemien stemmer
  13. Ikke gjør dette hjemme
  14. Tidsbonanza
  15. Livssyn

2016 ble året da NRK Trøndelag kom nærmere sitt publikum. I utgangspunktet skulle vi sende et par timer lokalt på nett fra signingsjubileet. Nye produksjonsmåter og ny teknologi gjør det enklere for oss å være først med hele nyhetsbildet og være godt selskap for trøndere i hverdag og fest.
Derfor klarte vi å ta nasjonalt ansvar for TV, radio og nett denne historiske junidagen.

Erland Knutsen - produsent for TV-sendinga fra signingsjubileet

Erland Knutsen i kontrollrommet som styrer hele NRK1 på jubileumsdagen

Foto: NRK

Nyhetsåret 2016

Her er noen av de sakene vi i NRK Trøndelag mener preget nyhetsbildet måned for måned.

Denne kjempeoppgaven var det mulig å løse lokalt fordi NRK Trøndelag har jobba mye med NRKs nyhetsmål om å bli først med hele bildet. Først betyr at vi skal bli gode til å rykke ut når ting skjer i Trøndelag og formidle dette direkte på nett og TV.

Når det raser og flommer over i Trøndelag er vi i stand til å være raskt på plass og gi publikum bilder og siste nytt. I desember kom det store mengder regn, i stedet for snø. Det førte til ras og flom flere steder i Trøndelag. Da sendte vi direkte nett-TV fra flere steder og gav folk oppdatering og siste nytt.

Store nedbørsmengder har gitt stengte veger og togavsporing.

Nytt TV-studio

Markedsandel 18.45-sending

Hele landet

2016

2015

Alle

42

42

12-19 år

18

17

20-29 år

12

15

30-39 år

16

17

40-49 år

30

32

50-64 år

48

47

65 år +

47

59

TV-studioet ble flytta inn i redaksjonen og ny sendeteknologi gjør det enklere å komme kjapt på lufta. I tillegg har journalistene med seg enklere sendeutstyr ut i felt. Dermed er det lettere for oss å sende direkte fra hvor som helst i Trøndelag.

I mediekretser ble det lagt merke til at NRK Trøndelag var blant de første som starta med såkalt selvkjør av TV-sendinger.

Markedsandel 20.55-sending

Hele landet

2016

2015

Alle

31

33

12-19 år

16

14

20-29 år

9

11

30-39 år

14

15

40-49 år

22

22

50-64 år

36

37

65 år +

46

51

Trøndelag samles

Fra folkemøtet vi hadde sammen med Adresseavisen og Trønder Avisa. Harry Tiller og Tone Sofie Agl

Fra folkemøtet vi hadde sammen med Adresseavisen og Trønder Avisa. Harry Tiller og Tone Sofie Aglen fra Adresseavisen. Linda Bjørgan og Odd Rune Wolden fra NRK Trøndelag

Foto: NRK

NRK Trøndelag har vært et sammenslått distriktskontor siden 2002 da kontorene i Nord -og Sør -Trøndelag ble slått sammen. I 2016 ble også fylkene slått sammen. En viktig begivenhet som ble dekt bredt i NRK Trøndelag.

Sammenslåinga ble en het politisk potet på nyåret. Svært overraskende gikk Arbeiderpartiet i begge fylkene inn for sammenslåing, uten at dette hadde vært tema ved valget høsten før. Motstanden var særlig stor i Nord -Trøndelag.

NRK Trøndelag, Trønder Avisa og Adresseavisen arrangerte stort folkemøte på Stiklestad hvor sammenslåinga var tema.

Folkemøte Adressa NRK og Trønder Avisa
2.	Kommunalminister Jan Tore Sanner og fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik

Kommunalminister Jan Tore Sanner og fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag Anne Marit Mevassvik

Foto: NRK

27. april var det igjen fylka til strid på Stiklestad. NRK Trøndelag var selvsagt til stede da de to fylkestingene i Nord og Sør Trøndelag var samla og skulle stemme for sammenslåing eller ikke. Dette var en stor nasjonal begivenhet, ettersom Trøndelag lå an til å bli det bli det første sammenslåtte fylket i moderne tid.

NRK Trøndelag leverte direkterapporter og reportasjer på TV, radio og nett, både lokalt og riks hele dagen. Ikke uventa ble det flertall for sammenslåing fra 1.januar 2018.

Også statsråd Jan Tore Sammer hadde tatt turen til det historiske fylkestinget.

Hele bildet

Det er viktig for NRK Trøndelag å gi publikum dybdejournalistikk. Vi har særlig satsa på dybdesaker tilpassa nett og mobil. Dette er saker som hele landet får ta del i via nrk.no.

Komikeren som valgte å dø
Journalist Kirsti Kringstad skrev historia om komikeren Sveinung Kveli som valgte å dø. Ei sterk historie, ikke minst om de som sitter igjen etter selvmord. Nesten 500 nordmenn tar sitt eget liv i løpet av et år. Et viktig tema å løfte fram.

Sveinung Kveli

Sveinung Kveli

Foto: Tor Ivar Viken

Journalist Johannes Børstad satte også søkelyset på denne skremmende statistikken i en serie på radio og nett.

Ved veis ende
Fraflytting fra bygdene er et tema som opptar mange i Trøndelag. Journalist Nareas Sae-Khow dro til Lierne og snakka med de som blir igjen og hvordan de opplever å bo i ei bygd som tømmes. En artikkel som engasjerte mange.

Fraflyttet hus i Lierne

Fraflyttet hus i Lierne

Foto: Nareas Sae-Khow / NRK

Lakselus
Oppdrettsnæringa er stor og viktig i Trøndelag. Den bidrar til god kommuneøkonomi og viktige arbeidsplasser langs kysten. Likevel er driftsformene omdiskutert. Lakselus er et av næringas største utfordringer som vi har satt søkelys på.

Laks som er angrepet av lakselus

Laks som er angrepet av lakselus

Foto: Mattilsynet

Fest

Springsteen i Granåsen
I juli skjedde det ingen trodde var mulig. Rockelegenden Bruce Springsteen entra Granåsen arena i Trondheim foran tusenvis av tilskuere som trossa regnet og den kalde julikvelden. De fikk et rockeshow det vil gå gjetord om i mange år. NRK Trøndelag var til stede denne magiske kvelden med direkte rapporter og reportasjer.

Bruce Springsteen spiller Badlands i Granåsen, Trondheim. 90 sekunder utdrag fra Springsteens produsjon.

Åge i Royal Albert Hall
Tidligere på sommeren opplevde Åge Aleksandersen sin største rockedrøm. Spille live i Royal Albert Hall. Tusenvis av trøndere hadde tatt turen til London for å dele dette historiske øyeblikket med Åge og Sambandet.

Fredag kunne Åge Aleksandersen og Sambandet endelig spille sangen «Langt igjen til Royal Albert Hall» i selveste Royal Albert Hall.
Cupfinale
Foto: Lise Aserud, Åserud, Lise / NTB scanpix

RBK i cupfinalen
Selv om det har vært en del fokus på hva som skiller trøndere dette året, så er det enighet om at Åge og Rosenborg er noe av det som forener trønderne mest.

Pål André Helland
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

NRK Trøndelag har fulgt Rosenborg tett og i år ble det "The Double." Toppsesongen ble krona på Ullevål i november, da Rosenborg slo Kongsvinger i cupfinalen.

Vi var til stede hele festhelga i Oslo og sendte direkte både på radio, nett og Facebook fra Karl Johan dagen før med Johannes Børstad og Petter Moen Nilsen.

Arne Scheie, Johannes Børstad og Petter Moen Nilsen før cupfinalen

Arne Scheie, Johannes Børstad og Petter Moen Nilsen på Karl Johan før cupfinalen

Foto: NRK

Årets trønder

Vigdis Skarstein ble Årets trønder for 2016. Landets viktigste kåring er et mangeårig samarbeid mellom Adresseavisen og NRK Trøndelag. Prisen ble utdelt på Adresseavisens og TSOs tradisjonelle nyttårskonsert i Olavshallen

Birgit Skarstein
Foto: foto Kristin Svorte

Vi konkurrerer med verden

Endrede medievaner utfordrer oss hele tida. Internett har ingen deadline eller nasjonale grenser. Via mobiltelefonen, nettbrettet eller dataskjermen kan vi alle følge nyhetsbildet hele tida, og vi kan få TV-bildene uten å vente på Midtnytt eller Dagsrevyen.

NRK Trøndelags nyheter blir store deler av døgnet publisert på våre nettsider, og i sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Sosiale medier har blitt en viktig kanal for formidling av nyheter. Her når vårt innhold nye grupper.

Et eksempel er TV-bilder fra Namsos på en av årets glatteste dager. Denne videoen ble delt på Facebook og nådde langt flere enn den ville gjort med våre lokale sendinger.

Vi fikk enorm respons på Facebook. Faktisk fra hele verden.

Laster innhold, vennligst vent..

Radio er godt selskap

Ellen Flå og Arne Kristian Gansmo

Programlederne Ellen Flå og Arne Kristian Gansmo

Foto: NRK

Radioen står sterkt i Norge og NRK Trøndelag har gode lyttertall. Vi går inn i et spennende nytt år for radioen ettersom NRK i Trøndelag 8. februar forlot FM-nettet og bare sender via DAB.

Derfor har vi det siste året hatt stort fokus på å oppgradere radiosendingene og satse på gode programledere som innbyr til godt radioselskap. Radioen er også et viktig medium for rask nyhetsformidling når ting skjer.

Randi Wilsgård og Johannes Børstad

Programlederne Randi Wilsgård og Johannes Børstad

Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Opp i lufta og rundt omkring

Ny teknologi gir nye opplevelser for publikum. Dronefotografering gir nye perspektiv på hendelser og opplevelser. Skuronna i Trøndelag kan oppleves slik fra et dronekamera:

 Over heile Trøndelag er innhaustinga godt i gang.

Og ei Midtnyttsending kan oppleves slik når den er filma med 360 graders kamera:

Tilstedeværelse

Magnar Brandseth på Stjørdalskontoret

Magnar Brandseth på Stjørdalskontoret

Foto: NRK

NRK Trøndelag har lokalkontorer i Namsos og Brekstad. I 2016 etablerte vi også kontor i Stjørdal. Magnar Brandseth er mannen som har et særlig ansvar for å dekke Stjørdalsdalføret, helse Midt-Norge og oljenæringa.

Etikk

NRK Trøndelag har det siste året ikke blitt innmeldt til PFU. NRK har det siste året hatt sterkt fokus på etikk. Alle redaksjoner i NRK har hatt etikk-kurs lokalt. Mye av diskusjonene i redaksjonen går på identifisering og bildebruk i kriminalsaker. NRK skal være tilbakeholdne med identifisere folk. Dette først og fremst av hensyn til uskyldige pårørende.

Leiesoldaten 5

Leiesoldaten

Foto: Privat

En sak fra oss som vakte reaksjoner og diskusjon var artikkelen om "Tom" som fortalte en dramatisk og oppsiktsvekkende historie om livet som internasjonal leiesoldat. I saken innrømmer han også at han har deltatt i drap i utlandet.

Like etter publiseringa ble mannen arrestert av politiet i Trøndelag og sikta for drapene i utlandet. Avisa Fosna -Folket laga da en sak på at mannen mente han var feilsitert av NRK Trøndelag, og vi måtte stå til rette for hvorfor vi hadde skrevet om drapene og om det var godt nok verifisert fra vår side.

Vi hadde jobba lenge med saken og involvert andre avdelinger i NRK, som hjalp oss med å verifisere deler av historia. Men vi innrømte at deler av saken ikke lar seg verifisere og det gjorde vi leserne oppmerksomme på.

Vi valgte å publisere historia fordi vi mener den gir et sjeldent innsyn i denne delen av norsk krigshistorie. "Tom" leste hele artikkelen før den ble publisert og han stod da inne for alt innholdet.

Saken ble senere henlagt av politiet.

Priser

Under Hellkonferansen, som er den årlige journalistkonferansen for Trøndelag, fikk Kari Sørbø hedersprisen for en lang og sterkt journalistkarriere. Vi i NRK Trøndelag er stolte over å ha henne med på laget:

Kari Sørbø får hederspris på Hell-konferansen

NRK-veteran Kari Sørbø fikk hedersprisen av juryleder Sveinung Uddu Ystad

Foto: Hellkonferansen

Kjartan Trana er en av våre to Namdalsreportere. Han fikk pris for sin natur og miljøjournalistikk av Naturvernforbundet i Trøndelag. Kjartan er mye ute i naturen og formidler naturopplevelser til vårt publikum. Her på Måsesafari i Flatanger.

Kjartan Trana med Trøndersk natur og miljøpris

Kjartan Trana med Trøndersk natur og miljøpris

Foto: NRK

Medarbeiderne

Til sammen 41 journalister er ansatt på distriktskontoret i Trøndelag. De jobber hver dag med å oppfylle NRK sine mål og gi publikum det tilbudet de fortjener.

Odd Rune Wolden i nytt studio

Odd Rune Wolden

Foto: Erik Waatland / M24

Odd Rune Wolden er TV-programleder og vaktsjef og jobber på Trondheimskontoret og han oppsummerer året slik:

– Jeg gleder meg over at Midtnytt har fått nytt studio. Veien til direkte sendinger på nett, Facebooksendinger og tilstedeværelse når noe skjer har blitt mye kortere. Takknemlig for at jeg fikk være med på signingssendinga.

Mye hardt arbeid, men du og du så moro, for det første var det ekstrem-programledelse, men hele prosjektet viste at NRK Trøndelag kan ta riks-armbind og det i ti timer!

Johannes Børstad

Johannes Børstad

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Johannes Børstad er ansatt på Steinkjerkontoret. Han er radioprogramleder og reporter. Han er stolt av at vi klarte å sette fokus på oppdrettsnæringa:

– Til og med Per Sandberg krevde endringer etter bildene NRK klarte å få tak i! Stor jobb! Selv er jeg stolt av å være med å gi trønderne godt selskap gjennom radiosendingene. Fantastisk at radioen fortsatt står så sterkt.

Riksprogram radio

Line Gevelt Andersen

Line Gevelt Andersen, programsjef radio

Foto: Nadia Frantsen / NRK

Satsing på norsk musikk

I 2016 jobbet vi i NRK P1 med å løfte norsk musikk. Kveldsåpent ble musikkflate med fokus på norske artister, og allmenn interessant musikk-journalistikk. Redaksjonen flyttet seg ut på sommeren for å dekke noen utvalgte festivaler, hovedsakelig utenfor Oslo-området, og med norske artister på plakaten.

Dette året spisset vi også musikkprofilen i NRK P1, og da med rekordhøy norskandel i kanalen (45,4%).

I tillegg tok vi opp og sendte konserter med blant andre disse norske artistene: Eva Weel Skram (Eva & The Heartmaker), Highasakite, Eric Zahl (Vinner European Blues Challenge), Sivert Høyem, MK’s Marvellous Medicine (Spellemannvinner Blues 2016), Astrid S, Lars Vaular, Marit Larsen, Kari Bremnes, DumDum Boys og julekonsert med PUST.

I NRK P1+ utvidet vi musikk-basen til også å omfatte 70-tallet. Vi finpusset kvelden og satt inn nye musikkprogram, Madde spiller svensk, Femtinist (50-tallsmusikk), Messing og treblås. I tillegg utvidet vi På dansefot, Ren 60, og Countrybaren. Alle disse er genre som andre radiokanaler spiller i liten eller ingen grad.

Serie om psykisk helse hos eldre

Norgesglasset sendte høsten 2016 en serie om psykisk helse hos eldre. Serien ble laget av Karoline Paulsen Årrestad, Håvard Karlsen og Sigurd Steinum. Og av Den trønderske journalistprisen 2016, fikk prosjektet hederlig omtale.

I juryens begrunnelse het det blant annet: «Prosjektet viser hvilken styrke radioformatet har til å vise viktig og konstruktiv journalistikk til et bredt publikum om temaer som berører mange. Her er det også gjort gode grep på nett og sosiale medier for å nå et yngre publikum».

P3nyheter satser på sosiale medier

P3nyheter på Instagram

P3nyheter på Instagram

Foto: NRK

P3nyheter fikk i løpet av 2016 tre nye medarbeidere. Denne lille redaksjonen på totalt seks medarbeidere, leverer nyheter til unge på tre plattformer; radio (P3 og mP3), TV (NRK3) og sosiale medier.

Redaksjonen tenker hele tiden nytt og innovativt for å nå ut med nyheter til unge. Satsingen på Facebook og Snapchat vokser, mens P3nyheter sluttet med å publisere på Twitter i 2016 da målgruppen svikter dette mediet.

P3nyheter ble også kåret til Årets radioprogram 2016 i Adresseavisens kåring Utawards.

Ny tjeneste fra NRK Trafikk

DAB-nettet har gitt oss muligheter til å lansere nye tjenester. En av disse er en utvidet/forbedret versjon av NRK Trafikk. Høsten 2016 hadde vi et prøveprosjekt gående i Hedmark og Oppland. Vi sendte da lokale trafikkmeldinger ut på egen kanal.

Meldingene går i loop slik at trafikanter i dette området i løpet av kort tid kunne bli oppdatert trafikken på ved å skru seg inn på NRK Trafikk. Prøveprosjektet ble så vellykket, at denne tjenesten lanseres 11. januar 2017 for hele landet, oppdelt i sju regioner.

Informasjonskampanje DAB

2016 var året da det var viktig å fortelle folk at snart slutter NRK å sende på FM! NRK P1-profil Rune Nilson, kjent fra radioprogrammet Lønsj, leverte et betydelig informasjonsbidrag om DAB+ i 2016.

Nilson og hans figur Ståle Utslagsnes fra Lønsj-universet bidro til å ufarliggjøre teknologien og vise mulighetene gjennom en TV-sendt informasjonsfilm.
Dokkene og filmen er laget av det eksterne selskapet Klipp og Lim i Trondheim. Rune

Nilson fikk pris av Digitalradio Norge under Prix radio 2016 for kampanjen.

Ståle Utslagsnes - DAB+

Ståle Utslagsnes

Foto: NRK

NRK P1+ vokser i målgruppen

Også i 2016 fortsatte kanalen å vokse, både i dekning og markedsandel. Kanalen er laget for de over 55 år, med gjennomgående fokus på hørbarhet. NRK P1+ er den foretrukne kanalen i målgruppen, og vi når 20 prosent av de over 55 år.

Lytterne er også svært lojale til kanalen, med gjennomsnittlig lyttetid på 108 minutter daglig (det er bare NRK P1 som har like høy lyttetid).

Vitenskap og livssyn

Ida Kvissel

Ida Kvissel, programsjef fakta og fordypning

Foto: Nadia Frantsen

NRK Trøndelag har sjangeransvar for vitenskap og livssynsinnhold i hele NRK.

Vitenskap - innsikt og forståelse
NRK skal bidra til innsikt og kunnskap for alle målgrupper. Dette er et av kjerneoppdragene for en allmennkringkaster.

NRK jobber kontinuerlig med å utvikle innhold og formater som kan skape nysgjerrighet og interesse for vitenskap. Derfor er humor og underholdning viktige ingredienser i mye av det vi tilbyr også innenfor dette stofformårde.

NRK lager vitenskapelig innhold for barn, ungdom og voksne gjennom programmene «Newton» og serier som «Ikke gjør dette hjemme» og "Når kjemien stemmer". I tillegg produserer vi innhold fra vitenskapens verden på NRK.no. Mye av stoffet blir versjonert og publisert i ulike sosiale medier. NRK har opprettet en egen vitenskapskanal på Youtube.

Newton

Newton fortsetter praksisen med å utsette programlederen for vitenskapelig vinklete utfordringer. I år prøvde Stian Sandø blant annet å bli hekta på dataspill, han måtte klare seg en uke i villmarka, og han var blind i tre døgn.

Videre har Newton jobba mye med sosiale medier. NrkNewtonstian er på Snapschat og når ut til målgruppa på en annen måte enn før. Newton jobber med planer med å legge om produksjonen via sosiale medier til ferdig program. Det vil si at mye av innholdet blir formidla på sosiale medier før det settes sammen til ferdig program.

Newton-programleder Stian Sandø spiller fotball med bind forøynene

Newton-programleder Stian Sandø spiller fotball med bind for øynene

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Når kjemien stemmer

Frank Lyngtun og Maren Ringnes Rogstad

Frank Lyngtun og Maren Ringnes Rogstad

Foto: Martin Johan Eggan / NRK

Sjekkeprogram og reality er kjente oppskrifter for god TV underholdning. NRK viten tar dette videre til en ny sjanger – vitenreality.

I Når kjemien stemmer tar vi i bruk vitenskapelige metoder i parmatching. Vi følger 31 år gamle Maren som gjennom seks programmer lukter, lytter, snakker med og observerer sju unge menn, som gjør sitt ytterste for å bli valgt ut som den perfekte partneren.

Serien tar utgangspunkt i at mennesker er avanserte dyr og at vi styres av urgamle biologiske mekanismer. På tradisjonelt reality-vis ryker de mannlige kandidatene ut etter hvert som de består testene godt eller dårlig og historien ender med at hun finner «den rette». Serien hadde over en halv million seere på hver episode og skapte til dels stort engasjement på sosiale medier.

«Når kjemien stemmer» delebilde
Foto: Leif Arild Eriksen / NRK

Ikke gjør dette hjemme

Ikke gjør dette hjemme - Roar Krosby
Foto: Erlend Laanke Solbu

Serien ble produsert for femte gang i fjor, denne gang også med et hus i Orkanger. Utgangen for alle Ikke gjør dette hjemme-hus er kontrollert nedbrenning. Torfinn Borkhus fikk ny makker i Marte Hedenstad fra P3, ei tøff jente som liker fart og sprenging.

Programmet retter seg særlig mot unge målgrupper og bidrar til at også denne gruppa får innhold fra NRK som er retta mot dem.

Ikke gjør dette hjemme - Marte Hedenstad og Torfinn Borkhus

Ikke gjør dette hjemme - Marte Hedenstad og Torfinn Borkhus

Tidsbonanza

Tidsbonanza tok over fredagskvelden etter Nytt på nytt på våren i fjor og ble en umiddelbar suksess. Med den gamle rockeren Thomas Felberg som programleder etablerte det seg som en frisk nykommer på underholdnings og seertoppen.

Et knippe kjendiser satt sammen på en uhøytidelig måte konkurrerer om å huske både alvorlige og mer eller mindre sære hendelser fra de siste 40 åra. Programmet sendes fra Tyholt i Trondheim og andre sesong kommer rett etter påske i 2017.

Tidsbonanza - premiere!

Programleder Thomas Feldberg i Tidsbonanza

Foto: NRK / NRK

Livssyn

NRKs livssynsdekning skal speile tro og tvil og aktualisere eksistensielle spørsmål. Den bør inneholde dybde og personlige historier, den skal berøre, vekke refleksjon og debatt.

En del av livssynsprogrammene er forkynnende, som andakten og gudstjenester på radio og TV. «Mellom himmel og jord» er NRKs livssynsprogram på radio. Programmet skal speile hele bredden av livssyn i Norge og tar opp aktuelle saker innen sjangerområdet.

For TV dyrkes de personlige sterke historiene og vi har som mål å la eksistensielle spørsmål få plass i folks liv. Målet er å være nyskapende i form og innhold slik at også dette innholdet har sin naturlige plass i prime time på NRK1

Jubileumsgudstjeneste

I fjor feira hele landet 25 år med Kongeparet. Kongeparet gjorde en rundreise i riktet og 23.juni ble det arrangert en jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen som markerte at det var 25 år siden at Kong Harald ble signet samme sted.

Hele Kongefamilien var samlet og var med på folkefesten i Trondheims bybilde dagen gjennom. Festgudstjenesten ble sendt direkte midt på dagen, med redigert sending på kvelden.

I tillegg sendte NRK Trøndelag innhold dagen gjennom både på TV, radio og nett. Dette var en stor dag for hele nasjonen og NRK leverte viktig innhold til hele landet fra nasjonalhelligdomen.

Kongreparet på gudstjeneste i Nidarosdomen i forbindelse med at kongeparet feirer 25 år på kongepar

Kongeparet på gudstjeneste i Nidarosdomen i forbindelse med at kongeparet feiret 25 år som kongepar

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix