Her kan det bli verdencup neste år

Fosenhallen i Bjugn kan få verdenscupstevne på skøyter for seniorer i 2013.

Fosenhallen

Fosenhallen står klar til å ta i mot skøyteeliten neste år, hvis Norges Skøyeforbund gir tommelen opp.

Foto: Ståle Yttrehus / NRK

– Erfaringene fra worldcupstevnet for juniorer i Fosenhallen sist vinter gjør at Skøyteforbundet ønsker å vurdere et seniorstevne i 2013, sier generalsekretær Nils Einar Aas til NRK.

I går var representanter fra Norges Skøyteforbund og NRK TV-sporten på befaring i Bjugn.

Fosenhallen åpent dørene i 2007, og drømmen har hele tiden vært verdenscup for seniorer. De har allerede arrangert NM allround, VM for veteraner og verdenscup for juniorer.

– Hallen er annerledes enn Vikingskipet og Heerenveen, men en mindre og intim hall har muligheten til å skape spesiell atmosfære og vise frem skøyter på en annen måte, og det tror jeg både Norges Skøyteforbund og tv-publikummet kan ha glede av, sier Aas.

– Ganske trangt

Det er mye som skal stemme for å få til et internasjonalt skøytestevne i toppklasse. En verdenscup er like mye TV-underholdning som idrett.

– Jeg synes hallen er ganske trang, men hvis vi klarer å få utstyret opp riktig har jeg troen på at vi skal klare å få til en fin og intim stemning her, sier NRK-produsent Reidar Stjernen.

Han er imponert over gløden hos arrangørene.

– De er kjempepositive, og da kan vi få til det meste. Vi må produsere litt utradisjonelt, men hvis får til det og det kommer mye publikum, kan det bli en hyggelig opplevelse å være her, sier Stjernen.

Lover suksess

Daglig leder i Fosenhallen, Knut Hellem er ikke i tvil om at de vil være i stand til å avvikle et verdenscupstevne for seniorer i 2013.

– Vi har et solid støtteapparat rundt oss, og vi ser ikke på noen utfordringer som for store. Vi skal gjøre alt vi kan for å sørge for at alle blir fornøyde, lover han.

Arrangører i Fosenhallen

NRK-produser Reidar Stjernen, hallsjef Knut Hellem, og generalsekretær Nils Einar Aas i Norges Skøyteforbund i Fosenhallen.

Foto: Ståle Yttrehus / NRK