NRK Meny
Normal

Wiz Khalifa og Asap Rocky til Norge

Kulturfestivalen Uka har sikret seg verdensstjernene Wiz Khalifa og Asap Rocky.

Wiz Khalifa

Wiz Khalifa på MTV Movie Awards, 2012.

Foto: Matt Sayles / Ap/NTB Scanpix

Wiz Khalifa

Wiz Khalifa, Wireless Festival i Finsbury Park, London i 2014.

Foto: Joel Ryan / Ap/NTB Scanpix

Begge er ute på lengre Europa-turnéer. Men dette blir eneste sjansen til å se de to verdensstjernene sammen i Norge.

Tidligere har UKA bekreftet headlinere som Major Lazer, The Prodigy, Mew og Action Bronson, samt norske artister som Lemaitre, Matoma, og Onkl P & De Fjerne Slektningene.

Konserten med Wiz Khalifa og Asap Rocky blir avslutninga på UKA-2015, 24.oktober, og billettene er allerede solgt.

De siste åra har UKA dratt store stjerner som Jay-Z, Wyclef Jean og Snoop Dogg. Også norske band som DDE, TNT, DumDumBoys og Turboneger har spilt i Dødens dal.

– Eksklusivt besøk

– Vi er utrolig stolte over å ha fått to såpass store navn til teltet i Dødens dal i oktober, og når det tillegg er eksklusivt i hele Norge i 2015, da er det ekstra stas, sier kultursjef for UKA-15, Synne Marie Sollie til NRK.no.

Wiz Khalifa, eller Cameron Jibril Thomaz som han heter, er en 28 år gammel rapper fra Minot i Nord-Dakota. Khalifa har også jobbet med produsentduoen Stargate, og sammen med dem laget flere hits. Billettene ble lagt ut for salg tirsdag 1.september klokken 1030, og alle ble solgt på seksti minutter.

Mer om Wiz Khalifa:

Asap Rocky, med fødenavn Rakim Mayers, er 27 år, født og oppvokst i Harlem, New York. Rapperen vokste opp i tøft miljø. Faren satt i fengsel for dopsalg, hans bror ble myrdet, og Mayers har selv vært i konflikt med loven flere ganger. På sitt siste album, «At.Long:Last.ASAP», samarbeider han med så forskjellige artister som Kanye West og Rod Stewart.

Mer om Asap Rocky:

– Disse to gutta vil bidra til en kveld man bare ikke kan gå glipp av. Og vi håper å kunne legge ut iallfall noen få flere billetter nærmere konserten, sier kultursjef Synne Marie Sollie.