Marvin Wiseth tilbake i politikken

Trondheims mangeårige ordfører gjør comeback i politikken. Lørdag ble han nominert inn på Sør-Trøndelag Høyres liste til neste års stortingsvalg.

Marvin Wiseth

Tidligere ordfører i Trondheim Marvin Wiseth fikk fjerdeplassen på Høyres stortingsliste i Sør-Trøndelag.

Foto: NRK

Høgres Linda Hofstad Helleland

Linda Hofstad Helleland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Det blir spennende og artig. Jeg er fornøyd med fjerdeplassen på nominasjonslista. Det var akkurat den jeg ønsket meg, sier Marvin Wiseth til NRK.no.

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland ble nominert på førsteplass foran Frank Jenssen, Torhild O. Aarbergsbotten og altså Marvin Wiseth.

Tilbake etter 15 år

Marvin Wiseth, som var en profilert ordfører i Trondheim i åtte år, takket først nei til å stå på lista, men senere ombestemte han seg.

Selv om han har vært ute av politikken i 15 år, har ikke interessen for politikk blitt mindre.

– Jeg føler at Høyre har gitt meg veldig mange muligheter. Partiet trodde på meg da jeg skulle bli ordfører, det kan være greit å betale litt tilbake. Det som driver meg er likevel interessen for politikk og det å prøve å få til noe.

Foretrekker varatilværelse

Hvis Høyre i Sør-Trøndelag gjør et svært godt valg og en av de andre toppkandidatene på lista skulle bli regjeringsmedlem, kan Wiseth bli møtende vararepresentant.

– Det er mye som skal klaffe for at jeg havner på Stortinget. For meg er det ideelt å være vara, men kommer jeg inn så skal jeg gjøre det beste ut av det.

Marvin Wiseth var vararepresentant for Sør-Trøndelag på Stortinget fra 1977 til 1981.

– En meget klok mann

Lars Tvete, leder av fylkespartiet og nominasjonskomiteen, sier til NRK at det er fantastisk å ha med Trondheims tidligere ordfører på laget.

– Han er en meget klok mann, en dyktig politiker og folk er veldig begeistret for ham.

Høyre i Sør-Trøndelag har som mål å få inn tre representanter ved neste års stortingsvalg.

Siste fra Trøndelag