NRK Meny
Normal

Wiggen blir landslagstrener

Bård Wiggen fra Trondheim blir Ståle Solbakkens assistenttrener for det norske fotballandslaget i 2012.

bård wiggen

Bård Wiggen blir assistenttrener for det norske fotballandslaget i 2012.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Wiggen er i dag Solbakkens assistent i FC København, men har nå skrevet under en avtale med Norges Fotballforbund fra 2012 og ut sesongen 2015.

Ståle Solbakken skal overta for Egil Drillo Olsen 1. januar 2012.

– Lang erfaring

Dersom A-landslaget for menn kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2012, starter Wiggen i likhet med Solbakken i jobben etter at sluttspillet er over.

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Vi er veldig fornøyd med å få Bård med på laget. Han fortsetter i rollen som Ståles assistent. Bård har lang erfaring og har høy kompetanse på mange områder som NFF vil få nytte av, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no .

Vant med RBK

49-åringen kommer opprinnelig fra Trondheim, og spilte for Rosenborg på 1980-tallet. Han ble serie- og cupmester for klubben under Nils Arne Eggens ledelse i 1988.

Etter karrieren i Rosenborg, spilte Wiggen i Strømsgodset. Han har vært trener og spillerutvikler i flere klubber, blant annet i Mjøndalen, Aalesund og Start. I tillegg har han hatt jobben som assistenttrener for Norges G19-landslag i fire år.

– En ære for meg

– Det er en ære å få jobbe med de beste spillerne i Norge. Jeg kjenner flere av de unge spillerne som har etablert seg i Tippeligaen. Det er en kjempespennende utfordring å få jobbe for at Norge kvalifiserer seg til fremtidige sluttspill, sier Wiggen til fotball.no.

Wiggen er også glad for at han får fortsette samarbeidet med Ståle Solbakken.

– Det betyr mye fordi vi har samme fotballfilosofi, god kjemi og kjenner hverandre veldig godt, sier han til nettstedet fotball.no.

Video fra Trøndelag

Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.
Cirka 8000 deltok i årets Pride-parade i Trondheim