NRK Meny
Normal

Direktefly til Kristiansund

Widerøe vil gjenåpne en rute SAS la ned for noen år siden mellom Trondheim og Kristiansund.

Widerøe Dash 8-103

Widerøe gjenåpner flyrute til Kristiansund.

Foto: Lien, Kyrre, Kyrre Lien / SCANPIX / SCANPIX

Det blir to daglige rundturer mellom byene fra neste år, opplyser selskapet i en pressemelding.

Fra 1. juni i år overtok Widerøe SAS’ flyginger mellom Kristiansund og Bergen. I Kristiansund har det vært stor interesse for en flyforbindelse også til Trondheim.

Nå blir det daglige avganger fra Trondheim 7.50 og 17,05 og fra Kristiansund 8,42 og 17,57.

Oljenæringa vil ha flyruta

- Det er svært gledelig at flyruta kommer i gang, og vi ønsker den velkommen. Det har vært stor etterspørsel etter ei slik flyforbindelse i flere år - spesielt fra oljenæringa, sier lufthavnsjef Lasse Bardal til NRK.no.

Mange av de som jobber i olje- og gassnæringa i Trøndelag flyr ut til plattformene på sokkelen fra Kristiansund. Flere i næringa har etterlyst et slikt flytilbud.

Les også:

Statoil har i perioder sett seg nødt til å leie inn egne charterfly for å transportere sine ansatte til Kristiansund.

- Vi er spent på hvordan ruta blir mottatt. Det er relativt kort avstand til Kristiansund, og det er mulig å reise dit med buss og båt, sier Bardal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lasse Bardal, Lufthavnsjef Værnes

Lufthavnsjef Lasse Bardal ønsker den nye flyruta velkommen.

Foto: Hilde Jensen Grandaunet / NRK

Nedleggelser og konkurs

Etter at SAS Braathens la ned ruta til Kristiansund i 2001, forsøkte Coast Air å drive ruta igjen fra 2003. Da Coast Air gikk konkurs i 2008 ble det igjen slutt på flyforbindelsen til nordmørsbyen.

- Det er derfor viktig at de som har ei reisebehov til Kristiansund nå bruker denne flyruta. Med avganger tidlig morgen og sen ettermiddag burde dette være ei rute som passer bra for næringslivet, sier Bardal.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.