NRK Meny
Normal

Selskapet vurderer sikkerhetsrutiner etter masseslagsmål på nattbuss

Mens busselskapet AtBs rutiner for hva sjåføren skal gjøre ved ran og ulykker er klare, gjelder ikke dette gjengslagsmål – som nattens voldsdrama utenfor Trondheim.

Busselskapet AtB skal se på rutinene sine etter masseslagsmålet på nattbussen fra Trondheim til Stjørdal.

Var du om bord i bussen? Har du tips eller innspill? Kontakt NRK!

Knivdrama på buss

Det var dramatisk da det oppsto et masseslagsmål om bord i nattbussen.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Det var på rute 38 mellom Trondheim sentrum og Hommelvik at det ble masseslagsmål natt til lørdag. Det startet som en slåsskamp der det ble brukt balltre og kniv og en nødhammer. I starten skal det ha vært én mot mange, og deretter skal flere personer ha blandet seg inn i slåsskampen.

Seks personer ble skadd, og fem personer er mistenkt i saken.

– Aldri opplevd noe slikt før

– Vi reagerer med vantro, sier Harald Storrønning, plan- og driftssjef i AtB.

Vitner ringte til politiet og rapporterte om at det var observert blod, kniv og slagvåpen. Politiet hadde kontakt med bussjåføren og bussen ble stoppa på en holdeplass ved Storsand i Malvik, der bevæpnede politistyrker grep inn. Fem menn i 20-åra er pågrepet og mistenkt for å stå bak volden.

Det er busselskapet AtB som har driftsansvaret for bussrutene, mens Nettbuss er operatør.

– Vi opplever at nattbuss er trygt og sikkert, og er opptatt av at det skal fortsette å være slik. En slik hendelse har vi aldri opplevd før, sier Storrønning.

Sjåføren blir tatt hånd om

– Vi skal se på rutinene. I dag har vi en ordning for sjåførenes opptreden ved ulykker og ran, men ikke ved masseslagsmål. Vi må nok innse at samfunnet hardner, og at slike saker som gjengslagsmål kan oppstå i framtida, sier Storrønning.

Sjåføren har det bra, ifølge informasjon fra Nettbuss.

– Han ble tatt hånd om av en annen sjåfør og hovedverneombudet, og blir fulgt opp gjennom dagen, sier Storrønning i AtB.

AtB bistår også politiets etterforskning med å skaffe bilder fra det som skjedde. Alle bussene har montert utstyr for videoovervåkning, til bruk i slike tilfeller.