Vurderer å utvide Namsos-siktelse

Politiet ivurderer å utvide siktelsen mot mannen som utsatte en 15-åring for vold i Namsos rett før skolestart mandag. Siktede framstilles for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag.

Vold Namsos ungdomsskole

En 15-åring ble skadd ved Namsos ungdomsskole før skolen startet mandag morgen.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Siktelsen er foreløpig ikke endret, men dette vurderes fortløpende, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

NRK har snakket med den 15-årige gutten som ble utsatt for vold. Han forklarer at han helt overraskende ble oppsøkt av den eldre kjenningen, og ble påført et langt kutt med et slags blad fra en blyantspisser.

Svenn Ingvar Viken er lensmann i Namsos og Fosnes politidistrikt.

Svenn Ingvar Viken er lensmann i Namsos.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Gutten forklarer til NRK at han skal ha blitt truet med at det kommer til å komme mer vold, men også motivet for handlingen må politiet finne ut av.

Gutten er tirsdag skrevet ut fra sykehuset.

Etterforsker sammenheng

Politiet etterforsker nå om voldsepisoden utenfor Namsos ungdomsskole kan ha sammenheng med andre alvorlige voldsepisoder i samme miljø.

I miljøet fra det landet som gutten kommer fra, var det kvelden før også en alvorlig voldshendelse der barnevernet ble koblet inn i forbindelse med at en jente ble banket opp.

– Det er noe vi må etterforske de nærmeste dagene. Vi må finne ut om det er en sammenheng mellom disse hendelsene, og andre, sier Namsos-lensmann, Svenn Ingvar Viken til NRK.

– Ikke utrygt

Arnhild Holstad, ordfører Namsos

Arnhild Holstad er ordfører i Namsos.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

I Samfunnshusets øverste etasje sitter Namsos-ordfører Arnhild Holstad. Hun sier skolen vil gå som normalt etter hendelsen og at ingen trenger å være redde for å gå på skolen.

– Rådet fra politiet er at det ikke er utrygt å gå på skole i Namsos, sier hun til NRK.

Samtidig står politiet i distriktet overfor en rekke andre saker som er svært ressurskrevende. En drapssiktelse på to afrikanere etter at et barn døde i Overhalla, en kidnappingssak i Namsos med varetektsfengsling av en utenlandsk mann, og nå denne saken som vil kreve mye ressurser.

– Vi har mange som har jobbet mye over lang tid, og flere har ikke tatt ut all ferien sin heller i sommer. Men vi får god støtte fra resten av Trøndelag politidistrikt, og vi har ingen synlige tegn på en vesentlig slitasje, sier Viken.