NRK Meny
Normal

Slik skal de fikse Øya helsehus

Etter at en glassplate falt ned fra Øya helsehus lørdag ettermiddag, har Trondheim eiendom jobbet for å sikre området rundt bygget. Nå er de i samtale med arkitekten, og vurderer å endre hele fasaden på bygget.

Øya helsehus

På dette bildet ser du Trondheim kommunes oversikt over vinduene på Øya helsehus. Rød sirkel: Glass som har blitt tatt ned. Grønn: sikkert glass. Oransje: glass som må tas ned. Lyseblå: Glass som må sjekkes.

Foto: Trondheim kommune

Trondheim kommune har i dag hatt et møte med entrepenørfirmaet NCC om hva som skal skje videre. Det var NCC som var hovedentrepenør for bygget hvor det lørdag løsnet en glassplate fra Øya helsehus. I går kom det frem at glassplata hadde glidd ut fordi festet satt for høyt oppe.

Helsehus

Andre del av fasaden.

Foto: Trondheim kommune

Skal snakke med arkitekten

– Vi har nå hatt et møte med NCC og Glassbygg om den videre fremdriften. Det ligger an til at vi tar ned 70 glassplater til sammen, og vi regner med å bli ferdig med å sikre vestveggen idag, sier Torbjørn Thoresen som er driftsleder i Trondheim eiendom.

Han regner med at Mauritz Hansensgate skal kunne åpnes i dag. Gata har vært stengt siden lørdag ettermiddag.

– Vi må gjøre noen utbedringer, så nå skal NCC ha et møte med arkitekten for bygningen. Arkitekten må nemlig godkjenne alle endringer av fasaden, så det tar NCC tak i nå, sier Thoresen.

Torbjørn Thoresen

Torbjørn Thoresen forteller at de må se på nye løsninger for fasaden.

Foto: Frank Almås / NRK

NCC henter inn to personer fra Oslo som sammen med Glassbygg skal se på hvilke alternativer de skal ha for fasaden.

Vil gjøre en granskning

Årsaken til at festet sitter for høyt til å holde på glassplatene vet de fortsatt ikke. NCC vil gjøre en intern granskning av bygget, i tillegg til at de henter inn en ekstern glassekspert.

Granskningsrapporten og forslag til den nye fasaden skal være klart 20. August.

Nå vil de jobbe med å sikre resten av bygget. Dette betyr at et større område rundt Øya helsehus vil bli avsperret.

– Vi skal få profesjonell trafikkhjelp til å sette opp sperringer og lage en kjøre- og gåplan rundt husene, sier Thoresen.

– Vi kommer til å sette opp gjerder der det er behov, tilføyer han.

Det var lørdag ettermiddag at en glassplate løsnet fra fasaden på Øya helsehus, og falt ned på bakken. Glassplata som falt ned fra huset veier mellom 35 og 50 kilo, og falt fra 5,5 meters høyde. Ufallet kunne blitt fatalt.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal