NRK Meny
Normal

Vurderer forvaring til voldtektstiltalt mann

Statsadvokat Unni Sandøy vurderer om en 27 år gammel mann fra Trondheim bør få forvaring dersom han blir kjent skyldig i tre særdeles grove voldtekter.

Aktor Unni Sandøy

Statsadvokat Unni Sandøy sier det er en svært grov voldtektssak som går i Sør-Trøndelag tingrett denne uka.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Dette en svært alvorlig tiltale som påtalemyndigheten ser det. Dersom det blir domfellelse, så vil vi vurdere å legge ned påstand om forvaring, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Ifølge den alvorlige tiltalen har trondheimsmannen ved bruk av vold og trusler skaffet seg seksuell omgang med tre forskjellige kvinner. Voldtektene ble begått på en særlig smertefull og krenkende måte.

Nekter straffskyld

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen sier hans klient nekter for at det har skjedd en voldtekt. Hans klient mener det hele bunner i en krangel om oppgjør etter sex.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Strafferammen på deler av tiltalen er på 21 års fengsel. Mannen er også tiltalt for vold og besittelse av en mindre mengde narkotika.

27-åringen nekter for å ha voldtatt de tre kvinnene, men innrømmer den delen av tiltalen som går på vold og narkotika.

– Han erkjenner å ha hatt sex med disse prostituerte, men han bestrider at han har tvunget dem til å gjøre dette. Dette var en del av deres prostitusjonsvirksomhet og så har det blitt trøbbel med oppgjøret i etterkant, sier mannens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen.

– Store smerter

Advokat Gunhild Janne Oftedal

Bistandsadvokat, Gunhild Oftedal, sier hennes klient synes det var vondt å se den tiltalte i retten i dag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Det er satt av fem dager til saken i Sør-Trøndelag tingrett. I dag forklarte en av kvinnene seg for retten. Den nigerianske kvinnens bistandsadvokat, sier hennes klient synes det var godt å komme å fortelle om hva som har skjedd.

– Hun fikk et veldig sinne da hun så ham i retten. Men hun ønsker å støtte opp om de andre damene som, etter det hun har forstått, har opplevd det samme som henne, sier bistandsadvokat Gunnhild Oftedal.

Kvinnen fortalte i retten i dag om at hun hadde store smerter etter voldtekten. Hun har nå sluttet som prostituert og flyttet hjem til Spania.