Voldtektssiktet løslatt

Mannen i 20-årene som ble siktet for voldtektsforsøk av en ung kvinne i Trondheim er løslatt, men siktelsen opprettholdes.

Iladalen

– Vi prioriterer voldtektssaker svært høyt, sier leder for voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Nina Mørkved. Saken om voldtektsforsøket i Ila er fremdeles under etterforskning.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

En kvinne i 20-årene ble forsøkt voldtatt i ved Ilabekken i Trondheim tidlig på morgenen den 9. oktober. Politiet ble varslet i 04.15-tida, da en nabo ringte og fortalte at han hørte en kvinne rope høyt. Mannen ble arrestert i umiddelbar nærhet til åstedet og senere siktet for voldtekt.

– Han ble løslatt igjen etter avhør og da det ikke lenger var fare for bevisforspillelse, sier leder for voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt, politioverbetjent Nina Mørkved.

Mannen har nektet straffskyld, men saken er fremdeles under etterforskning.

– Vi driver taktisk etterforskning med bakgrunn i de tekniske undersøkelsene som er gjort.

Venter svar fra Folkehelseinstituttet

Kvinnen ble tatt med til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital, og materiale fra undersøkelsene der er oversendt Folkehelseinstituttet (FHI).

– Svarene fra FHI vil gi oss informasjon som kan bidra i etterforskningen, sier Mørkved.

Både kvinnen og mannen er avhørt. Det er også foretatt vitneavhør i saken, uten at politiet vil si noe om hvilke vitner dette er.

– Vi har ikke vitner til hendelsen, men det kan være snakk om folk i for- og etterkant av hendelsen.

Laster kart, vennligst vent...