Voldsvideoen i Malvik: Etterforskningen utvides

Avhør av flere vitner etter den brutale volden som ble filmet i Malvik, har gitt nye opplysninger i saken.

Voldsvideo Malvik

Den utvidede etterforskningen etter volden mot en elev i Malvik har med alvorlighetsgraden å gjøre, sier politiet.

Foto: Skjermdump

Videoen som ble filmet og spredt i ungdomsmiljøet viser grov vold mot en gutt på vei hjem fra skolen. Filmingen startet flere minutter før voldsutøvelsen starter. De to som utøver volden og fornærmede går alle på samme skole. Ifølge politiet var det bare flaks at gutten ikke ble alvorlig skadd.

– Det har kommet frem nye ting i saken. Av hensyn til den videre etterforskningen kan jeg kan ikke gå inn på hva det er snakk om, men det har med alvorlighetsgraden å gjøre, sier etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt Eivind Gulseth til NRK.

Viktig vitne meldte seg

Guttene som er mistenkte i saken bekrefter hendelsen, men nekter straffskyld. De to politiet mener sto bak filmingen av volden har hittil hevdet at det ikke var de som filmet.

Politiet har nå avhørt tre vitner totalt, det siste av en kvinne som skal ha tatt kontakt med guttene og som ble bedt om å melde seg. Det er sannsynligvis vitneavhørene som gjør at politiet nå utvider etterforskningen.

– Vi kan ikke gå ut i media med det vi har fått av opplysninger før i neste uke, sier etterforskningsleder Gulseth.

Det er ikke foretatt flere avhør av voldsutøverne.

Løpende kontakt mellom politi og skole

Gulseth sier politiet har løpende kontakt med skolen guttene går på.

– Vi var i kontakt med rektor og andre aktører på skolen senest onsdag.

Ifølge rektor ved den aktuelle skolen har de har gått ut med informasjon om voldssaken til alle foreldrene som har barn ved skolen, samt tatt en runde i alle klassene på onsdag.

Voldsvideoen ble ikke delt på sosiale medier, men mellom ungdommene. Rektor har bekreftet at det med jevne mellomrom dukker opp hendelser som blir filmet, men at de aldri har vært borti så alvorlige hendelser som dette.