Her brekker han nesen til motspilleren (17)

En 17 år gammel gutt må operere nesebrudd etter at han ble slått ned under en fotballcup i Steinkjer. En 14-åring fikk flere slag i ansiktet i samme turnering.

VOLD: NRK velger å vise en sladdet versjon av voldshendelsen, av hensyn til de involverte. Familien til fornærmede har sagt til NRK at de mener det er viktig at offentligheten får se hvordan voldshendelsen artet seg.

– I løpet av mine syv år som dommer i denne turneringa, så har jeg aldri opplevd lignende. Dette forventer man ikke skal skje under en fotballkamp, sier fotballdommer Lars Einar Ingvaldsen til NRK.

Nattcupen har vært en tradisjon i Steinkjer i Trøndelag i 27 år. Hele 91 lag deltar – de fleste bestående av ungdommer.

Dommeren sier begge hendelsene av vold skjedde i kampens hete i helga.

Fotballdommer under cup i Steinkjer, Lars Ingvaldsen.

Lars Einar Ingvaldsen har vært fotballdommer i mange år, men aldri vært vitne til noe lignende.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Vil vise hva som kan skje på idrettsbanen

Politiet har opprettet sak etter voldshendelsene. En 17 år gammel gutt ble slått så hardt i ansiktet at han fikk nesebrudd.

Familien forteller at gutten skal opereres i løpet av juleferien.

Familien til fornærmede har sagt til NRK at de mener det er viktig at offentligheten får se hvordan denne voldshendelsen artet seg på idrettsbanen. NRK velger å publisere en sladdet versjon i saken, av hensyn til de involverte.

Fikk tre slag i hodet

Til Trønder-Avisa, som omtalte saken først, sier 14 år gamle Markus Bratberg at han fikk flere slag i ansikt og hodet.

– Vi spilte vår tredje kamp da det skjedde. En av motspillerne hisset seg opp, og spurte om jeg ville ha bank. Jeg fnyser litt av det, og sier «kom igjen». Da slår han meg en gang i øyet med knyttneven, en annen gang i tinningen, så i kjeven eller halsområdet, sier Markus Bratberg til avisa.

– Det er bare tilfeldig at det går så bra som det gjør. Når du får tildelt tre slag mot hodet så vet man aldri hva utfallet blir, sier pappa Trond Bratberg.

Familien kommer til å anmelde hendelsen.

Vil endre regelverket etter episodene

Det er Sørlia idrettslag som er arrangør av cupen, og leder for fotballgruppa Eivind Ludvigsen-Overrein beklager hendelsen.

– Vi synes det er veldig beklagelig. Dette er en cup med god stemning, og når noe slikt skjer så overskygger det alt. Nå kommer vi til å se på regelverket, sier han.

– Hva kan dere gjøre?

– Når slike alvorlige hendelser skjer så kan det være mulig å utestenge laget fra resten av cupen. Det kan bli aktuelt med lagstraff dersom en spiller utøver vold, sier Ludvigsen-Overrein til NRK.

Også fotballkretsen i Trøndelag vurderer å anmelde volden etter at de har undersøkt saken nærmere.

– NFF Trøndelag ser svært alvorlig på det som har skjedd. Vi er nå inne i en fase hvor vi innhenter fakta og forklaringer rundt hendelsene, og vi kommer til å følge opp dette på en tydelig måte. Vår oppfølging vil omfatte både arrangør, juryen i cupen og de som har utøvd vold, sier kretsleder Jan-Roar Saltvik.