Hopp til innhold

Vogntog kjørte over åtte mil på feil side av veien

– Vi satt med hjertet i halsen for hver bil som kom imot, sier Synnøve Kristine Ramstad. Hun og samboeren lå bak vogntoget og varslet politiet – uten at noe skjedde. Politiet etterforsker nå kjøringen.

Vogntog på feil side av veien

Synnøve Kristine Ramstad og samboeren mener det kun var flaks at ingen krasjet da et vogntog kjørte på feil side av vegen mellom Høylandet og Kolvereid i Trøndelag onsdag ettermiddag.

– Det var ganske skremmende. For hver møtende bil og lastebil bremset han opp og slengte seg inn på høyresiden. Lykken var jo at han ikke traff noen i en sving.

Horribel kjøring

Samboeren synes det var helt horribel kjøring. Han er yrkessjåfør og kjører daglig lastebil og brøytebil. De lå bak vogntoget i over åtte mil og forteller at det kjørte i motgående kjørefelt mesteparten av turen, mens den resten av tiden lå midt på veien.

Det var Namdalsavisa som først skrev om saken.

Personbilen som lå mellom dem og vogntoget prøvde å kjøre forbi flere ganger uten hell. Da den omsider kom seg forbi kjørte den nesten i grøfta.

– Han kunne nesten kjørt forbi på høyre side, det var bedre plass der. Bilen lå bak i ti minutter, så greide den å kjøre forbi, sier Ramstad som forteller at hun og samboeren ikke anså det som trygt å prøve, og ble derfor liggende bak.

Vogntog på feil side av veien

VENSTRE SIDE: Vogntoget holdt seg på venstre side av veien.

Foto: Synnøve Kristine Ramstad / Privat

Oppgitt over politiet

Ramstad ringte politiet etter å ha ligget bak vogntoget noen kilometer. Politiet svarte at de ikke hadde noen ledige patruljer i området, så de fikk ikke gjort noe med det der og da, forteller hun.

– Jeg sa jeg hadde filmet, og ga de registreringsnummeret. De kunne bekrefte at det var et norskregistrert vogntog. De skulle se hva de fikk gjort, sier Ramstad.

Hun ønsker ikke å kritisere politiet, men forteller at hun blir oppgitt når det ikke rykker ut på slike hendelser.

– Vi forventet at de sto klar på Kolvereid da vi kom dit. Politistasjonen ligger kun fem meter fra veien. Vi passerte klokken 14.55, og de stenger ikke før 15.00. Men det gjorde de ikke, forteller hun.

Politiet sjekket sjåføren

NRK har torsdag morgen snakket med seksjonsleder for politiets forebyggende patruljer i Namdalen, Erling Lundstadsveen.

– Vi sjekket både vogntoget og sjåføren i 22.30-tida i går. Da stod vogntoget ved et fiskeanlegg i Ytre Namdal. Både kjøretøyet og sjåføren fulgte vilkårene, så vi gjorde ikke noe mer med saken da.

– Jeg har ikke sett videoen ennå, så vi trenger vi litt tid på å finne ut av hvordan vi skal følge den opp videre, sier Lundstadsveen til NRK.

Synnøve Kristine Ramstad

Synnøve Kristine Ramstad er skremt over kjøringen hun og samboeren var vitne til mellom Høylandet og Kolvereid onsdag ettermiddag.

Foto: Eystein Fiskum Hansvik

– Ser ille ut

Politioverbetjent Morten Heggdal har sett videoen som Synnøve Kristine Ramstad tok opp onsdag ettermiddag.

– Ut fra videoen ser det virkelig ille ut, og et grovt brudd på vegtrafikklovens paragraf 3 som har med aktsomhet å gjøre. Men det er vanskelig å si hvor god oversikt føreren av vogntoget hadde, men ut fra videoen er det ille. Jeg ser ikke at han er inne på sin egen side en eneste gang, sier Heggdal.

Nå vurderer altså politiet hva de skal gjøre videre i saken.

– Vi har startet etterforskning, og det florerer nå av slike videoer på Youtube. Men her har vi fått en konkret henvendelse, og reglene er sånn at det er offentlig sted og alle kan filme. Derfor tilflyter det politiet mange flere slike bevis nå enn om du går noen år tilbake, sier Morten Heggdal til NRK.

Siste fra Trøndelag