Kjørte villmann på E6 med politiet på hjul

En MC-fører i 30-årene er anmeldt for uaktsom kjøring, kjøring i høy hastighet, manglende førerkort, falske skilter på sykkelen og ruskjøring. I tillegg bar han en kniv.

Klokka kvart over tolv natt til lørdag ble en politipatrulje passert av en motorsykkel på E6 Klett sør for Trondheim.

– MC-føreren kjørte fort og foretok en del stygge forbikjøringer, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Solfrid Lægdheim.

Politiet valgte å følge etter for å observerte kjøreadferden. Etter en stund satte de på blålyset og forsøkte å stanse ham, men uten hell.

Ble tatt av hundepatrulje

På Ler opprettet en anne patrulje en stopp-post som motorsyklisten kjørte forbi ved å legge seg i feil kjøreretning på E6. Patruljen la seg bak og fulgte etter motorsykkelen, som delvis var oppe i meget høy hastighet.

Ifølge Lægdheim kom nå også en hundepatrulje til.

– MC-føreren svingte av på Støren og mot Røros på fylkesvei 30. Etter et stykke svingte han av til en grusvei og etterhvert ut på et jorde. Der ble det vanskelig for ham å kjøre, og han hoppet av sykkelen og løp avgårde.

Hundepatruljen sendte hunden etter sjåføren, og han ble pågrepet.

Mange lovbrudd

– Han er anmeldt for uaktsom kjøring, kjøring i høy hastighet, kjøring uten førerkort, for ikke å stoppe for politiet, falske skilter på sykkelen og ruskjøring. I tillegg bar han en kniv, som han også er anmeldt for, sier Lægdheim.

Mannen sitter nå i varetekt og skal avhøres i løpet av lørdagen.