Vilhjalmsson håper på nye elleville scener

RBK-spissen mener at fotballfeberen har nådd nye høyder på «Sagaøya».

Rosenborg-spealar Mattias Vilhjalmsson om kampen Island-England, div. kutt frå kampen mellom Island og Østerike 22.6.16

Matthias Vilhjalmsson gir Islands innsats i EM «tommel opp».

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er spent og gleder meg utrolig mye til kampen. Det blir knalltøft, men jeg skal bare nyte det uansett hva som skjer, sier Matthias Vilhjalmsson.

Det Island har utrettet så langt i EM blir ikke glemt på Sagaøya, selv om eventyret skulle ende med et tap mot England i kveld.

– Det er utrolig stort det som har skjedd. Det var ikke mange som mente at vi kunne utrette noe i gruppespillet, og at vi kun hadde flaks i kvalifiseringen.

Inviterer Eyjolfsson på kaffe og kamp

Mens Gudmundur Thorarinsson drar til Island for å oppleve stemninga under EM, blir de to andre islendingene til RBK igjen i Trondheim.

– Jeg har invitert invitert Holmar Eyjolfsson på kaffe og kamp. Det blir utrolig spennende å følge med.

Han legger merke til at det ikke bare er islendingene som ønsker at de vinner i kveld.

– Vi opplever en fantastisk støtte fra nordmenn. Det er veldig hyggelig at så mange følger med Island, sier Vilhjalmsson.

Den anvendelige RBK-spilleren kan melde om at EM har skapt fotballfeber hjemme på Island.

– Folk som aldri så på fotball tidligere følger ivrig med nå. Jeg håper ikke vi kommer i en ny finanskrise siden alle har sluttet å jobbe, ler Vilhjalmsson.

Tror England blir for tøff

Hjertet til Vilhjalmsson sier at Island vinner i kveld, men hodet sier nei.

– Jeg tror England blir for sterke, men du vet aldri i fotball. Plutselig kan de få en tidlig utvisning eller et mål i mot.

Island kan spille med skuldrene senket mot storfavoritten. Det tror han er en stor fordel.

– England har alt presset på seg, spesielt i en straffesparkkonkurranse. Jeg vet at Island har trent mye på straffer, så om det går til straffer har vi en god mulighet. Uansett hva som skjer er hele Island stolte av laget.

Holmer Ørn Eyjolfsson

Holmar Örn Eyjolfsson skal se kampen sammen med Vilhjalmsson.

Foto: Rbk.no

Langvarig satsing

Å gå videre i en kvalifiseringsgruppe som inneholdt motstandere som Nederland, Tyrkia, og Tsjekkia kan neppe kalles flaks. Vilhjalmsson mener at en langvarig satsing på unge spillere er hovedgrunnen til suksessen.

– Vi har en generasjon med spillere som er født mellom 1988 og 1990. Den forrige treneren fikk beskjed om å bruke de spillerne uansett hvilke resultater han oppnådde. Det har vært positivt på lang sikt, sier Vilhjalmsson, som selv har spilt 15 landskamper for Island.

Island

De islandske spillerne går fra den ene skrellen til den andre. I den avgjørende gruppespillkampen mot Østerrike vant de 2-1.

Foto: Thibault Camus / Ap

Kampen kan du se direkte på NRK1 klokka 21 i kveld.