Hopp til innhold

Vil starte nytt hockeylag

Rosenborg Ishockey Elite er konkurs, men hovedtreneren vil jobbe videre for å starte et nytt ishockeylag i Trondheim.

Rosenborg knuste Storhamar på hjemmebane

Rosenborg Ishockey Elite er konkurs, men hovedtrener Jan Morten Dahl ønsker å starte opp et nytt ishockeylag i Trondheim.

Foto: Anders Øfsti / NRK

– Vi har landets største rekruttering på hockey-fronten i Trondheim nå, og den interessen må vi ta vare på, sier hovedtrener for Rosenborg Ishockey Elite, Jan Morten Dahl, til NRK.

Dahl ønsker å satse videre på hockey i Trøndelag, og sier klubben nå ser på muligheten for å starte opp et nytt lag som kan spille i 2. divisjon.

Mål om 2. divisjon

Dahl forteller at planene om å starte opp et nytt lag er noe de har jobbet med en liten stund allerede.

– Vi har jobbet parallelt med dette de siste ukene, så vi har noe på gang, bekrefter hovedtreneren.

Foreløpig er det for tidlig å si noe om når det blir noe konkret av planene. Dahl sier det er viktig å ta vare på den begeistringen som nå preger hockeysporten i Trondheim.

– Vi kan ikke stå å se på at hockeyen dør ut. Det engasjementet vi har sett rundt klubben viser oss at folk er interessert, så det skal være levelig med eliteklubb her. Vi må klare å finne balansen, så vi ikke bruker mer penger enn vi har, understreker Dahl.

Troverdig styre

Dahl forklarer at hele organisasjonen må bygges opp på nytt.

– Nå må vi få inn et troverdig styre som kan få økonomien på plass, for sånn som det har vært i det siste er ikke holdbart, sier han.

Hovedtreneren sier det er en trist dag for klubbens spillere. Nå jobber de med å hjelpe spillerne videre til andre klubber.

Ifølge Dahl er det flere grunner til det.

– Den dagen vi rykker opp igjen, er det viktig at spillerne har eliteserienivået i kroppen. De beste spillerene kan ikke være med oss til 2. divisjon for da er karrieren deres over, understreker han.

Er konkurs

Mandag hadde Rosenborg Ishockey Elite årsmøte for å diskutere fremtiden, etter at klubben i helgen fikk et endelig nei fra Ishockeyforbundet om videre eliteseriespill i 2014.

Der ble det flertall for forslaget om å legge ned klubben.

– Vi har nå besluttet å avvikle klubben med umiddelbar virkning, sa styreleder i Rosenborg, Thomas Wiggen til NRK etter styremøtet mandag.

Det var 12. juni beskjeden kom om at Rosenborg ishockey ikke fikk videre lisens for eliteseriespill neste sesong. Begrunnelsen var klubbens dårlige økonomiske situasjon, og at den ikke hadde et revisorgodkjent regnskap for 2013.

Siste fra Trøndelag