NRK Meny
Normal

Vil ha sertifiserte humørspredere

Mads Bøhle er Norges eneste trivselssykepleier. Nå ønsker han at alle typer arbeidsplasser utnevner det han selv kaller "trivselører".

Trivselssykepleier Mads Bøhle
Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Hvem som helst på en arbeidsplass kan ta jobben med å spre glede og magi. Vaskehjelpen, sjefen, alle som har engasjement, sier Mads Bøhle ivrig.

Norges eneste trivselssykepleier

Hedmarkingen hevder han selv lever og ånder for å spre glede. Helt siden 2008 har dette også vært jobben hans.

Som landets eneste trivselssykepleier sprer han daglig glede og magiske øyeblikk blant barna som er innlagt ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Det handler om å bruke tre sekunder på å se folk i øynene og si hei. En liten oppmerksomhet, klem, en gul lapp – det skal så lite til, mener Bøhle.

Se også: Laget frirom på sykehustaket

Vil ha trivselører på arbeidsplasser

Han har sikret seg domenenavnet "trivselør", og ønsker å sette det i system på en eller annen måte.

– Vi har sjonglører som sjonglører med baller. En trivselør er en person som skaper trivsel og magi der han er. Jeg mener arbeidsmiljø og tilhørighet er viktig. Vi driver jo med teambuilding for å øke effektiviteten allerede.

– Er ikke dette noe som bør gå av seg selv på arbeidsplasser?

Mange rundt omkring har lyst å gjøre det lille ekstra, men får ikke muligheten. Jeg ser for meg at hvis de får et slags sertifikat og med det blir godkjent av arbeidsgiver, vil det på sikt øker både fokus og engasjement. En slik trivselørtittel vil gjøre vedkommende unik, mener Bøhle.

Har du noen gang blitt skikkelig skremt? Da kan du kanskje kjenne deg igjen i det Basse Andersen opplever på jobb, nesten hver dag.

Husker du denne? Lettskremte Basse er virkelig en humørspreder, men så vidt vi vet ikke sertifisert "trivselør".

Fått flere henvendelser

Ideen lanserte han på NRK sin morgensending på radio, og sekunder etter han var av lufta fikk han flere telefoner.

– Folk synes dette er viktig, og nå har jeg nettopp hatt møte med en arbeidsgiver som ønsket å høre mer og eventuelt hjelpe til, sier en ivrig Bøhle.

Trivselssykepleieren ser ikke for seg et nytt levebrød, men ønsker å starte en prosess som kan ende opp med at arbeidsplasser utnevner og nominerer trivselører.

Bøhle mener det er viktig å ta tak i de ressursene som allerede finnes i miljøet og bruke dem for alt de er verdt.

Det finnes jo ulike coacher som gjør dette, men jeg tenker at de som allerede kjenner bedriften eller virksomheten vil ha mye å bidra med. Disse kan sendes på kurs eller få en form for sertifisering og gi masse tilbake til miljøet, avslutter han.