NRK Meny
Normal

Vil saksøke Fokus Bank

Kunder mener banken har gitt mangelfull informasjon om risikoen ved omstridt fond.

Fokus bank

NTNU Samfunnsforskning er blant de sinte kundene som vurderer søksmål etter en kollaps i et omstridt fond.

Privatpersoner, kommuner og offentlige instanser satsa på fondet ING Senior Bank Loans, som de trodde var et trygt fond med lav risiko.

Nå har investeringene falt nesten 80 prosent i verdi, og sju milliarder kroner står på spill, skriver Dagens Næringsliv.

Hvis verdien faller ytterligere, kan det blir tvangsstengt. Det kom overraskende på NTNU som har investert 4,7 millioner kroner i Senior Bank Loans.

- De sier det finnes en klausul om terminering. Det overrasker oss. Jeg har fått intrykk av at flere investorer vurderer rettslige skritt. Det kan være aktuellt for oss også, sier økonomiansvarlig Gro Irene Solberg, til Dagens Næringsliv.

Avviser mangelful informasjon

Banken avviser at de har gitt mangelfull informasjon om risikoen ved fondet.

Fokus Bank og Danske Capital har vært i forhandlinger med ING Bank for å unngå at fondet blir tvangstengt.

- ING Bank vil nå redusere gjelden i fondet. Det gjør at termineringsgrensern på 20 prosent ikke lenger er aktuell. ING har fortsatt juridisk rett til å tvangsstenge produktet hvis verdien faller under 20 prosent i verdi, men vil ikke benytte seg av denne retten, sier direktør i Danske Capial, Henrik Bak.

Bekrefter mulig søksmål

Advokatfirmaet Schjødt representerer flere kunder som vurderer søksmål.

Partner Nils Ludvig Dahl sier det foreløpig er for tidlig å kommentere et eventuellt søksmål mot fokus Bank, men sier til Dagens Næringsliv at firmaet jobber med saken.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25