NRK Meny

Vil kreve den angivelige lommemannen løslatt

Advokaten vil be om at han blir løslatt onsdag.

Lommemannen
Foto: Politiet

Artikkelen er flere år gammel.

Mannen som er utpekt som lommemannen er siktet for ytterligere 15 forhold. Den 56 år gamle bergenseren er dermed siktet for til sammen 42 forhold. Flere av disse fra Trondheimsdistriktet.

Et overvåkingskamera fanget inn mannen i ei boligblokk på Romulslia i Trondheim. Her ble det også sikret DNA-bevis mot mannen. Dette ble avgjørende for etterforskninga av saken.

Onsdag blir han fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Follo tingrett. Grunnen til at advokat Gunhild Lærum ber om løslatelse er at politiet ikke ønsker å fremstille klienten slik at han får psykologisk terapi av Thore Langfeldt utenfor fengselsmurene.

Politiet mener behandlingstilbudet på Ila fengsel er godt nok. Vi mener dette er et uforholdsmessig inngrep, og vil derfor formelt begjære ham løslatt, forteller forsvarer Gunhild Lærum til VG Nett.

Lærum er heller ikke fornøyd med at politiet antyder at etterforskningen først vil være fullført i mars neste år. Så lenge kan ikke 56-åringen sitte fengslet, mener hun. (©NTB)

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.