Vil kreve erstatning på flere millioner kroner

Line Sommer Hoels (25) advokat forteller at de kommer til å kreve flere millioner kroner i erstatning fra Malvik kommune.

Malvik kommune

TRAKK ANKE: På et tre minutter langt hasteinnkalt formannskapsmøte i Malvik, ble det enstemmig vedtatt å trekke anken.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

– Vi snakker om en person som er helt i startfasen av sin yrkeskarriere, men som har hele sin yrkeskarriere og kanskje sitt liv ødelagt. Vi snakker om et erstatningsbeløp på flere millioner kroner, sier Lines advokat Arnfinn Andersen til NRK.

Det nøyaktige beløpet og den endelige vurderingen rundt det forteller Andersen at de må komme tilbake til.

Vikhammer ungdomsskole i Malvik og kommunen ble dømt til å betale erstatning til Line, som ble utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen. Formannskapet bestemte for å anke saken, men så tok saken en ny vending da flertallet i formannskapet i Malvik kommune sent mandag kveld bestemte seg for at de skulle trekke anken.

Kan ta erstatning utenfor retten

På et ekstraordinært møte i Malvik tirsdag formiddag, vedtok et enstemmig formannskap for å trekke anken formelt.

Advokat Andersen sier det er både Malvik kommune og Vikhammer skole, hvor Line ble mobbet, som står ansvarlig.

– Slik det ligger an er saken og ansvarsgrunnlaget delt. Spørsmålet er om kommunen ønsker å innlede drøftinger om å finne en løsning utenfor retten, eller om vi må ta spørsmålet gjennom retten, sier Andersen.

Neste steg i saken er å fastslå utmåling av erstatning.

Vikhammmer ungdomsskole

KREVER MILLIONERSTATNING: Neste steg i saken er å fastslå utmåling av erstatning i saken.

Foto: Frank Almås / NRK

– Nesten ubeskrivelig

Han forteller at belastningen på Line har vært stor. Spesielt etter at hun fikk beskjed om at saken måtte opp i retten en runde til.

– Det er bra at kommunen endelig har bestemt seg. Samtidig må jeg si at jeg skulle ønske at de hadde tatt denne vurderingen tidligere, slik at vi hadde sluppet perioden fra de anket til nå. Det er både en mental og en fysisk belastning og man ligger nede og er kjørt, på mange måter. Det er ingen som vet hvilken belastning dette har vært for mobbeofferet. Denne perioden er nesten ubeskrivelig, sier advokaten.