Vil kjempe for plassen i Rosenborg

Fredrik Midtsjø er tilbake i Rosenborg etter å ha vært lånt ut til Sandnes-Ulf. Nå vil han kjempe seg til fast plass i klubben.

Rosenborgs Fredrik Midtsjø jager Odds Magnus Lekven.

Fredrik Midtsjø er tilbake i Rosenborg.

Foto: Ned Alley / Scanpix

– Jeg har hatt et godt år i Sandnes-Ulf og nå vil jeg spille meg inn i førsteelleveren til Rosenborg. Det er derfor jeg har kommet tilbake.

21 år gamle Fredrik Midtsjø fikk 19 kamper for Rosenborg i 2011-sesongen. Etter det har han vært på utlån i Ranheim og senest Sandnes-Ulf.

Nå returnerer han til Rosenborg med et mål for øye, nemlig å overbevise Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun om at han er god nok for trønderne.

– Jeg vil ikke si det er min siste sjanse, men forhåpentligvis får jeg en real sjanse til å vise meg fram. Jeg må vise at jeg duger, sier Midtsjø.

Vil ikke på nytt utlån

Midtsjø har et år igjen av kontrakten med Rosenborg. Derfor utelukker han at et nytt utlån er aktuelt.

– Sånn som det er nå, er det ikke aktuelt med et nytt utlån. Jeg har et år igjen, og jeg tviler på at klubben vil låne meg ut.

Han tror også mye spill i Sandnes-Ulf i år har hjulpet han til å bli en bedre spiller.

– Jeg har fått spilt flere kamper på rad og fått kjent på nivået i Eliteserien. Forhåpentligvis klarer jeg å gjenskape prestasjoner fra i år i Rosenborg også.

Har blitt lovet sjansen

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen har tidligere uttalt at han vil gi Midtsjø sjansen i klubben.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere uttalt til Adresseavisen at unggutten får sjansen i Rosenborg i år.

– Fredrik skal tilbake. Vi har sett mange Sandnes Ulf-kamper og det har gått veldig bra for Fredrik. Han har vært involvert i omtrent alt det Ulf skaper offensivt, sa Ingebrigtsen til Adressa i oktober.

Det er gode lovord før en ny sesong, mener Midtsjø.

– Det er viktig at de har tro på meg og vil gi meg sjansen.

Diskerud på tur ut

Mikkel Diskerud kan være på tur ut av klubben, noe som åpner opp en plass for Midtsjø. Om Rosenborg trenger en ny midtbanespiller når han returnerer til klubben, vil han ikke spekulere i.

– Jeg ønsker å spille hver kamp, men de får gjøre opp sine tanker på hvordan troppen skal se ut neste sesong.

Og målsettingen for en ny sesong er grei. Gull til Trøndelag er som vanlig målet.

– Ja, det er ikke tvil om. Med den utviklingen klubben hadde i høst, ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal kjempe om gull, sier Midtsjø.