NRK Meny
Normal

Vil ikke bli trener

Ragnhild Gulbrandsen avslutter sin fotballkarriere på lørdag. Hennes klubb Asker vil ha henne som trener, men det vil ikke Gulbrandsen.

Ragnhild Gulbrandsen

Ragnhild Gulbrandsen jubler for triumfer i landslagsdrakta.

Foto: ALY SONG / REUTERS

Lørdag spiller Raghild Gulbrandsen sin siste fotballkamp, men Asker-trener Eli Landsem vil ikke gi slipp på stjernespissen selv om hun legger opp som spiller.

- Jeg har et ønske om å dra henne inn i en Solskjær-rolle hos oss, så hun kan trene opp litt angrepsspillere. Men jeg tror hun må få litt ferie først, så kan vi diskutere det, sier Landsem.

 

En lang karriere

Trondheimsjenta startet sin fotballkarriere i Ranheim, før hun begynte i Trondheims-Ørn. Det er nå ti år siden hun startet i klubben, og fotballkarrieren for alvor skjøt fart. Hun har også hatt en periode i den amerikanske klubben Boston Breakers. Nå spiller hun i Asker. I tillegg til seriespill har hun vært en viktig spiller på landslaget.

Nå avslutter hun karrieren. Den siste kampen hun spiller blir på lørdag når Asker møter Kolbotn i cupfinalen. En trenerkarriere frister ikke.

- Nei, jeg har ikke planer om noen trenerkarriere. Det har jeg ikke, sier Gulbrandsen.

Men Asker ønsker å ha henne med videre. De håper at hun kan bidra til å utvikle nye spillere

- Hu er helt garantert ferdig som spiller. Så får vi se om vi får dratt henne litt med i miljløet rundt, sier Landsem, som ikke har gitt opp håpet.